Att vörda Herren är början till vishet, att känna den Helige är förstånd.
Ordspråksboken 9:10

Världen idag

Kungafamiljen, sommaren 2017. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Barnbarnen ska inte tillhöra kungahuset

Prinsessan Madeleines barn samt prins Carl Philips barn ska inte längre tillhöra kungahuset, meddelar hovet. De har därmed inte sin framtida försörjning tryggad. – De kan inte förväntas få sina levnadsomkostnader täckta av de anslag som tilldelas hovet, säger riksmarskalk Fredrik Wersäll.

Nyheter · Publicerad 14:56, 7 okt 2019

Förändringarna berör prins Carl Philips och prinsessan Sofias två barn, prins Alexander och prins Gabriel, samt prinsessan Madeleines och Chris O´Neills barn prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Barnen är fortsatt medlemmar av den kungliga familjen, men de kommer i framtiden inte att få uppdrag som statschefen ska ta, och har inte ställning som ”kungliga högheter”.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Carola får en egen tv-serie

Julfirande. På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från... torsdag 17/10 15:45

Högtiderna ger chans att utforska vårt ursprung

Israelkommentar Analys. De flesta av oss är ganska ovetande om högtiderna som pågår i Israel i dagarna. Man kan prata med allt­ifrån pastorer och teologistuderande till... onsdag 16/10 00:00