Herre min Gud, många är undren du gjort och tankarna du tänkt för oss. Inget kan liknas vid dig.
Psaltaren 40:6

Världen idag

Barn jagas av zombies i spökstaden Örebro

Världen idag har tidigare skrivit om Spökstaden Örebro, ett arrangemang som skapats för att locka besökare till staden. En av årets nyheter är att zombieloppet ”Run for your lives” får ett särskilt lopp för barn från sju år. Även seanser och spökyoga står på programmet.

Nyheter · Publicerad 08:00, 28 okt 2019

För fjärde året i rad förvandlas Örebro till en spökstad under höstlovsveckan den 25 oktober–2 november. Och det är inte många sevärdheter som undgår detta tema.

Äventyrsbadet Lost City i Gustavsberg fylls av ”djungelspöken, zombier och förhäxade dödskallar”. På campingen intill arrangeras en hemsökt skattjakt med ”ruskiga spöken och läskiga figurer ute i det okända mörkret”.

Skomakaregården i Wadköping förvandlas till Hemsökta huset och på Örebro slott erbjuds både spökyoga med healing-musik och storseans med mediet Terry Evans.

Liksom förra året kan man bli jagad av zombies på gatorna i centrala Örebro under eventet ”Run for your lives”, som i år lanserar ett två kilometer långt barnlopp, ”lite kortare och lite snällare men med samma zombies”.

Men det är inte alla föräldrar som tycker att detta är någon bra idé. Bland kommentarerna på Visit Örebros Facebooksida skriver en mamma att hennes dotter absolut inte får delta. ”Det är som bäddat för mardrömmar och sömnlösa nätter”, menar hon.

”Håller med. Tänker på barn som kan bli rädda och må dåligt av det”, svarar en annan.

Nöjesparken High Chaparrall i småländska Hillerstorp har haft ”Run for your lives” för både barn och vuxna sedan 2017, och den 5 oktober i år nådde vuxenloppet för första gången även Göteborg och industriområdet Ringön. Göteborgs-Posten beskriver hur otäcka ljud, zombiemusik och flygande helikoptrar används för att skrämma deltagarna.

– Vi kastar ut hundratals lik på alla smågator och gränder, säger Erik Haneskog på Batalj Event till G-P.

– Uppslutningen är enorm alltså, runt 1 700 personer är med och springer. Det är nytt, första gången, men vi förväntar oss att det ska bli en återkommande grej i Göteborg. Vi siktar redan på nästa år, fortsätter han.

Världen idag har sökt Batalj Event angående barnloppet ”Run for your lives” i Örebro, men inte fått något svar.

En öppen debatt kritiskt för vår framtid

Ledare I veckan publicerades ett uppmärksammat öppet brev i tidningen Harper Magazine. Brevet är... lördag 11/7 00:00

Sverige behöver en kristen ”68-rörelse”

Ledare Har du känt dig frustrerad över att dina barn i skolbänken drillas i idéer och värden som strider... torsdag 9/7 00:00

Gammalt jättekors funnet i Pakistan

Historia. I juni upptäcktes ett stort marmorkors i bergen i norra Pakistan. Det kan vara mer än tusen år... lördag 11/7 16:51

Att vara sänd är att inte underskatta rollen som ”god granne”.

Inför söndag Mark 3:7–19 Just den här söndagen, den 12 juli, avslutar vi Hönökonferensen med en... fredag 10/7 12:00

Kan en kristen bära vapen?

Mot väggen Kan en kristen med gott samvete bära vapen i egenskap av polis eller militär och när så behövs även...

Hans Sundberg – min bakgrund

John Wimber och Vineyard i Sverige (del 2/10). På Fjellstedtska skolan blev Hans andedöpt och började lära känna Andens liv. Han låter vuxendöpa...