Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, för de ska bli mättade.
Matteusevangeliet 5:6

Världen idag

Barn jagas av zombies i spökstaden Örebro

Världen idag har tidigare skrivit om Spökstaden Örebro, ett arrangemang som skapats för att locka besökare till staden. En av årets nyheter är att zombieloppet ”Run for your lives” får ett särskilt lopp för barn från sju år. Även seanser och spökyoga står på programmet.

Nyheter · Publicerad 08:00, 28 okt 2019

För fjärde året i rad förvandlas Örebro till en spökstad under höstlovsveckan den 25 oktober–2 november. Och det är inte många sevärdheter som undgår detta tema.

Äventyrsbadet Lost City i Gustavsberg fylls av ”djungelspöken, zombier och förhäxade dödskallar”. På campingen intill arrangeras en hemsökt skattjakt med ”ruskiga spöken och läskiga figurer ute i det okända mörkret”.

Skomakaregården i Wadköping förvandlas till Hemsökta huset och på Örebro slott erbjuds både spökyoga med healing-musik och storseans med mediet Terry Evans.

Liksom förra året kan man bli jagad av zombies på gatorna i centrala Örebro under eventet ”Run for your lives”, som i år lanserar ett två kilometer långt barnlopp, ”lite kortare och lite snällare men med samma zombies”.

Men det är inte alla föräldrar som tycker att detta är någon bra idé. Bland kommentarerna på Visit Örebros Facebooksida skriver en mamma att hennes dotter absolut inte får delta. ”Det är som bäddat för mardrömmar och sömnlösa nätter”, menar hon.

”Håller med. Tänker på barn som kan bli rädda och må dåligt av det”, svarar en annan.

Nöjesparken High Chaparrall i småländska Hillerstorp har haft ”Run for your lives” för både barn och vuxna sedan 2017, och den 5 oktober i år nådde vuxenloppet för första gången även Göteborg och industriområdet Ringön. Göteborgs-Posten beskriver hur otäcka ljud, zombiemusik och flygande helikoptrar används för att skrämma deltagarna.

– Vi kastar ut hundratals lik på alla smågator och gränder, säger Erik Haneskog på Batalj Event till G-P.

– Uppslutningen är enorm alltså, runt 1 700 personer är med och springer. Det är nytt, första gången, men vi förväntar oss att det ska bli en återkommande grej i Göteborg. Vi siktar redan på nästa år, fortsätter han.

Världen idag har sökt Batalj Event angående barnloppet ”Run for your lives” i Örebro, men inte fått något svar.

Över 200 000 visningar av ”The blessing”

Musik. Den svenska versionen av välsignelsesången ”The Blessing”, sjungen av en ekumenisk virtuell kör på... onsdag 25/11 15:00

Vi får inte glömma bort att vi är fria i Kristus!

Arbetslivskrönika Inom ICCC, den Internationella kristna handels­kammaren, ser vi det som ett nyckeluppdrag från Gud... onsdag 25/11 00:00

Jag vågar inte möta sorgen efter pappas död, vad ska jag göra?

Familjefrågan Hej Karin! Jag är rädd för att känna. Jag har inte vågat sörja min pappa, som hastigt gick bort för...

När ryktet är bättre än vi förtjänar – brevet till Sardes

De sju församlingarna i Uppenbarelseboken (del 6/8). ”Du har namn om dig att du lever, men du är död” (Upp 3:1). Detta måste vara några av Nya...