Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Bakslag för de mänskliga rättigheterna under 2020

Coronapandemin bidrog till att göra 2020 till ett mörkt år för mänskliga rättigheter på många håll i världen. Det framgår av en ny rapport från det amerikanska utrikesdepartementet.

– Trenden fortsätter i fel riktning, sade utrikesminister Antony Blinken vid en presskonferens i samband med att rapporten släpptes i tisdags.

Nyheter · Publicerad 17:00, 3 apr 2021

Rapporten beskriver utvecklingen inom mänskliga rättigheter i samtliga länder som ingår i FN, plus Taiwan. Den omfattar dock inte utvecklingen i USA, och går heller inte på djupet i fråga om religions- och övertygelsefrihet, även om frågan finns med till en del i avsnitten om enskilda länder.

Vid sin presentation förklarade utrikesminister Antony Blinken att en del regeringar utnyttjat coronakrisen ”som en förevädning för att begränsa rättigheter och befästa ett auktoritärt styre”, enligt en utskrift på utrikesdepartementets hemsida.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00