Alla som drivs av Guds Ande är Guds barn.
Romarbrevet 8:14

Världen idag

Avslöjade judehat på skolor för palestinier – tystas i FN

Över 100 personer verksamma på UNRWA:s skolor i bland annat Gaza, Judeen och Samarien har offentligt spridit budskap om våld, antisemitism och hyllningar av Hitler i sociala medier, enligt en ny rapport. När Israels ambassadör i FN skulle illustrera antisemitismen stoppades han.

Nyheter · Publicerad 16:00, 7 okt 2021

Det är gruppen UN Watch som släppt en ny rapport om FN-organet UNRWA som är en ”hjälporganisation för Palestinaflyktingar”.

UNRWA har återkommande haft problem med antisemitism och svartmålning av Israel, inte minst i läromedel i de många skolor man driver.

Över 100 anställda vid UNRWA:s skolor har offentligt spridit antisemitism, uppmaningar till våld och hyllningar av Adolf Hitler på sociala medier, avslöjar nu UN Watch i en ny rapport.

I 22 aktuella exempel nämns bland annat en mattelärare i Gaza som beskriver Hitler som inspirerande, en engelsklärare som sprider en propagandavideo från terrorgruppen Hamas där barn uppmanas att förneka Israels existens och där en lärare menar att judarna kontrollerar världen, har skapat coronaviruset och försöker förinta islam.

”Som framgår av rapporten har UNRWA-personal, som är stationerade i Gaza, Västbanken, Libanon, Syrien och Jordanien offentligt uppmanat till antisemitism och terrorism”, skriver UN Watch.

”Vi uppmanar de regeringar som finansierar UNWRA att vidta åtgärder för att stoppa den onda cirkel där generationer blir upplärda att hata och attackera judar med våld”, säger Hillel Neuer som leder organisationen.

När Israels ambassadör i FN, Gilad Erdan, på måndagen skulle visa en bild med citat på en UNRWA-lärares hyllning av Adolf Hitler i generalförsamlingen stoppades han med hänvisning till att talare inte får använda hjälpmedel, något som kritiker menar är ett svepskäl.

– Jag är chockad eftersom jag tog med mig ett foto av en UNRWA-lärares inlägg som förhärligar den mest fruktansvärda massmördaren i historien”, sade Erdan enligt Jerusalem Post.

Något liknande inträffade när UN Watch rapport uppmärksammades i ett anförande i FN:s råd för mänskliga rättigheter nyligen. Då avbröts talet av ordföranden.

När Hillel Neuer berättade om resultatet i rapporten avbröts hans tal abrupt av mötets ordförande Nazhat Shameem Khan från Fiji.

Hon läste från ett i förväg förberett uttalande och menade att Neuers anförande, där han citerade från UNRWA-personals egna Facebooksidor, var ”förolämpande och nedsättande” och ”personliga attacker”.

”FN:s högsta organ för mänskliga rättigheter har just sänt ett farligt budskap till världen när de, utan någon grund, summariskt och godtyckligt blockerade mig från att presentera en rapport om systemisk antisemitism som dagligen förekommer hos lärare i UNRWA, ett FN-organ”, skriver Neuer på Twitter.

Han noterar också att mötet i övrigt i stort sett gick ut på att attackera Israel. Efter att Neuers anförande avbrutits upplät ordföranden talarstolen till Palestinian Return Centre (PRC), en organisation med kopplingar till terrorgruppen Hamas.

Nyligen gick UNRWA:s generalkommisionär Phillipe Lazzarini till attack mot UNRWA:s kritiker och menade att det är ”oacceptabelt att konstant anklagas för irrationella påståenden om uppmaningar till våld och antisemitism”.

Enligt Lazzarini har man ”nolltolerans mot hets, hat eller diskriminering i någon form”.

FN:s högsta organ för mänskliga rättigheter har just sänt ett farligt budskap till världen.

Reaktionerna på Paludan illustrerar värderingsglapp

Nyhetskommentar När jag satt på en parkbänk i Stadsparken i Borås ett par timmar innan Rasmus Paludan skulle dyka... lördag 14/5 00:10

Vården manas vara uppmärksam på barnhepatit

Vård. Folkhälsomyndigheten uppmanar vårdgivare att vara uppmärksamma på fall av inflammation i levern,... måndag 16/5 07:00

Ryska specialförband pekas ut som hot

Sverige. Ryska specialförband som genomför sabotage eller insatser med kryssningsrobotar. I den... söndag 15/5 18:00

Ny metod väcker hopp om att läka hjärtskador

En ny typ av cellterapi har potential att läka skador på hjärtat efter en infarkt, enligt cell- och... söndag 15/5 15:00

Polisen varnade för våld – sju veckor före

Brott. Polisens underrättelseenhet varnade redan i februari för att det skulle kunna uppstå våldsamheter i... söndag 15/5 12:00

Degraderad Skånberg dåligt för KD

Ledare Än en gång inleder riksdagsledamoten Tuve Skånberg (KD) en personvalskampanj. I många tidigare... lördag 14/5 00:00

Lärjungaträning i Kambodja

Missionsglimten Skumpande på småvägar anländer vi till den lilla byn. Vi ska ha en workshop om lärjungaskap.... lördag 14/5 00:00

Svagt svenskt stöd för nya EU-vallagar

EU. Bara en av Sveriges 21 Europaparlamentariker ställer sig bakom en föreslagen reform av EU:s... söndag 15/5 07:00

Man ska inte tillåta sig behandlas som en slagpåse

Israelkommentar Israel har känsliga säkerhetsintressen i Syrien, där relationer med Ryssland måste hanteras på ett...
Följ Världen idag i sociala medier