Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Foto: Freely Photos

Även Alliansmissionen märker uppsving för konfirmation

I likhet med Svenska kyrkan i Uppsala så upplever Svenska Alliansmissionen att det går bra för deras konfirmationsundervisning detta pandemiår.

– Jag skulle vilja hävda att det är ett uppsving, säger SAU:s ungdoms- och utbildningskonsulent André Dahlqvist.

Nyheter · Publicerad 10:20, 22 okt 2020

Utan att ha gjort någon heltäckande undersökning, så konstaterar Dahlqvist att det är gott om anmälda till konfagrupperna i Jönköping och till läger som är framöver. 

– Jag kan tänka mig att det har att göra med att man har synts utåt via internet. Det är ju en sådan plats som unga är på, säger han. 

En Alphakurs för ungdomar som de höll i våras tror han också kan ha bidragit till ett ökat intresse för konfan. 

Pandemin har inte heller utgjort något större hinder för att ha konfa hittills, då konfagrupper inte brukar ha över 50 deltagare. 

– Så det är inte så att man inte kan köra, utan man får tänka till kring fikat, att tvätta händerna och att hålla avstånd i grupperna. Vissa grupper har också haft undervisning så att man har kunnat koppla upp sig hemma, förklarar Dahlqvist. 

SAU:s konfagrupper har som regel en träff i veckan, där innehållet förstås består av undervisning på olika teman, och därtill av gemenskapsfrämjande aktiviteter samt ibland även praktiska aktiviteter som syftar till att utforska hur kristet lärjungaskap kan uttryckas i praktiken, till exempel genom att hjälpa till på biståndsorganisationen SAM-hjälp. 

Varför ska man konfirmera sig?

– Det är en grund för kristen tro och man får möjlighet att utforska vad man själv tänker och tror på och den nyfikenhet man bär på, säger André Dahlqvist.

Vissa grupper har också haft undervisning så att man har kunnat koppla upp sig hemma.

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00