Nyheter

Attefall avfärdar kritik som "löjlig"

Självklart ska en samfundsminister vara positivt inställd till det han arbetar med, tycker Stefan Attefall.

”Löjlig”. Det säger Stefan Attefall (KD) om den kritik från Humanisterna som går ut på att han skulle vara för positivt inställd till trossamfunden.- Det är som att säga att en kulturminister borde vara negativ gentemot kulturen.

Det är semestertider, också i regeringen. För Stefan Attefall (KD), som är bostads-, civil- och samfundsminister, innebär det att han måste hantera både sina egna uppgifter och vikariera på andra statsrådsposter.
Under sin egen ledighet vilar han upp sig i sommarstugan i Lycksele, eller är ute på sjön och åker vattenskidor. Och vilan kan behövas. I höst väntar hårt arbete bland annat med en begravningsproposition och en översyn av stödet till samfunden.

Men han ser också fram emot att fortsätta debatten kring synen på de religiösa samfunden.
Det är en diskussion han själv var med om att initiera när han i början av sommaren skickade in en debattartikel till Expressen. Där skrev han att motståndet mot skolavslutningar i kyrkan kunde bottna i ”religiös beröringsskräck”.
– Jag har fått oerhört positiva reaktioner på det, också från många som inte själva är troende, berättar han för Världen idag.

– Det finns en stor uppslutning kring allt det positiva som de religiösa samfunden bidrar med. De som är kritiska är de som överhuvudtaget inte tycker att religionen ska ta plats i samhället.
 Han kallar kritiken från Humanisterna om att han är för positivt inställd till livsåskådningar för ”löjlig och märklig”. En idrotts­minister är i grunden positiv till idrott, en kulturminister vill kulturen det bästa, och en samfundsminister ser fördelarna med den sektor han arbetar med, menar Stefan Attefall.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS