HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Barack Obamas tidigare juridiska rådgivare Gregory Craig åtalas. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT

Åtal väntas mot ex-rådgivare till Barack Obama

President Barack Obamas tidigare juridiske rådgivare Gregory Craig kommer att åtalas i ett fall som har koppling till den så kallade Rysslands-utredningen, uppger Craigs advokater enligt medier.

Nyheter · Publicerad 13:00, 13 apr 2019

Demokraten och advokaten Craig blir den förste att åtalas efter att den särskilde åklagaren Robert Mueller färdigställde sin rapport om rysk påverkan på valrörelsen 2016. Han är också den förste högt uppsatte demokraten att åtalas, skriver tidningen The New York Times.

Fallet rör Craigs arbete för den tidigare proryske ukrainske presidenten Viktor Janukovytj. Uppdraget ska ha haft koppling till Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort, som redan dömts till fängelse. Craig ska bland annat ha underlåtit att registrera sig som utländsk agent och inte lämnat den information som lagen kräver om sådant lobbyingarbete.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Storbritannien. Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori....

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...