Med Guds makt blir ni genom tron bevarade till den frälsning som finns beredd och skall uppenbaras i den sista tiden
1 Petrusbrevet 1:5

Världen idag

Astrid Lindgrens värld stämmer staten för pandemiregler

Striden mellan Astrid Lindgrens värld och staten tar nu ytterligare en vändning. På tisdagen lämnade temaparken in en stämningsansökan mot staten efter att parken tvingats stänga i och med 50-regeln under pandemin.

– Vi har nu beslutat att vi ska gå vidare och få det här prövat i domstol. Det är en skada som vi åsamkats, säger vd:n Joacim Johansson.

Nyheter · Publicerad 07:00, 1 feb 2023

Joacim Johansson och temaparkens kamp för upprättelse, och vad man anser är skälig ersättning för stängningen i samband med pandemin, har utvecklats till en följetong.

Bakgrunden är att Astrid Lindgrens värld tvingades stänga sin verksamhet sommaren 2020 då Polismyndigheten ansåg att antalet besökare vid parkens olika teaterföreställningar skulle räknas samman även om föreställningarna spelades på olika platser i parken. Detta innebar att de inte fick spela två föreställningar samtidigt med 50 åskådare på varje plats, eftersom det skulle räknas som 100 personer och bryta mot coronarestriktionerna som tagits fram på begäran av Folkhälsomyndigheten.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Organisationer larmar: Tufft ekonomiskt läge för barnfamiljer

Ekonomi. Ökade kostnader för mat, el och räntor gör det svårt för familjer att få ihop vardagen och barnen... måndag 20/3 13:00

Veckans KD-affär vittnar om en partikultur på glid

Ledare För ett halvår sedan fick Kristdemokraterna gå in i regering som näst starkaste parti. Det var en... lördag 18/3 00:10