Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Foto: Mårten Gudmundhs

Arrangören: Över 10 000 personer deltog

Uppemot 15 000 personer kan ha deltagit i lördagens Jesusmanifestation i Stockholm. Den bedömningen gör JM-general Lennart Möller, som är mycket nöjd med evenemanget.

Nyheter · Publicerad 14:21, 18 maj 2013

Dagen började redan klockan 9.00 när S:ta Clara kyrka fylldes till brädden av bedjare. Händelsen blev en smakstart på en dag som på många sätt blev en framgång. Hotfullt gråa skyar förblev regnfria – en stor fördel när bönemarschen drog igång klockan 13. Över 10 000 personer deltog i marschen, enligt arrangörens uppskattning.
Polisens siffror är något lägre men från polisen betonar man att arrangören troligen har bättre koll på antalet deltagare.
- Vi kan dock konstatera att har varit ett jättelugnt evenemang, säger en av poliserna till Världen idag. I en del andra demonstrationer tycker demonstranterna inte om polisen, så är det inte här. Stämningen har tvärtom varit mycket god.

Stormötet i Kungsträdgården klockan 15 startade med att kristna bikers bar fram ett naturtroget träkors. I samma ögonblick inleddes ett klockspel från S:t Jakobs kyrka alldeles bakom stora scenen.
En lätt och glad bleckblåsfanfar – framförd av en FA-orkester – innebar att mötet var igång. Det kom att pågå i knappt två timmar. En rad talare, körer och solister från alla tänkbara kyrkor medverkade. Stämningen var andäktig och på samma gång folkligt lättsam.
Lennart Möller är tacksam och fascinerad när han summerar ännu en Jesusmanifestation.
- Även där här året blev speciellt och annorlunda. Och trots att vi har så lite resurser att marknadsföra manifestationen med så möter så många människor upp.

Här kan du i efterhand se hur vår liverapportering under dagen har sett ut:
www.facebook.com/varldenidag

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Hon läste Staksets bok – kom till tro på Gud

Vittnesbörd. En av dem som kommit till tro genom Sebastian Staksets bok är Linda Eriksson. Hon hade alltid lidit av ångest och tyckte att livet var meningslöst,...