Och Gud har makt att ge er all nåd i överflöd, så att ni alltid och i allt har nog av allt och kan ge i överflöd till varje gott verk.
2 Korintierbrevet 9:8

Världen idag

Foto: Mårten Gudmundhs

Arrangören: Över 10 000 personer deltog

Uppemot 15 000 personer kan ha deltagit i lördagens Jesusmanifestation i Stockholm. Den bedömningen gör JM-general Lennart Möller, som är mycket nöjd med evenemanget.

Nyheter · Publicerad 14:21, 18 maj 2013

Dagen började redan klockan 9.00 när S:ta Clara kyrka fylldes till brädden av bedjare. Händelsen blev en smakstart på en dag som på många sätt blev en framgång. Hotfullt gråa skyar förblev regnfria – en stor fördel när bönemarschen drog igång klockan 13. Över 10 000 personer deltog i marschen, enligt arrangörens uppskattning.
Polisens siffror är något lägre men från polisen betonar man att arrangören troligen har bättre koll på antalet deltagare.
- Vi kan dock konstatera att har varit ett jättelugnt evenemang, säger en av poliserna till Världen idag. I en del andra demonstrationer tycker demonstranterna inte om polisen, så är det inte här. Stämningen har tvärtom varit mycket god.

Stormötet i Kungsträdgården klockan 15 startade med att kristna bikers bar fram ett naturtroget träkors. I samma ögonblick inleddes ett klockspel från S:t Jakobs kyrka alldeles bakom stora scenen.
En lätt och glad bleckblåsfanfar – framförd av en FA-orkester – innebar att mötet var igång. Det kom att pågå i knappt två timmar. En rad talare, körer och solister från alla tänkbara kyrkor medverkade. Stämningen var andäktig och på samma gång folkligt lättsam.
Lennart Möller är tacksam och fascinerad när han summerar ännu en Jesusmanifestation.
- Även där här året blev speciellt och annorlunda. Och trots att vi har så lite resurser att marknadsföra manifestationen med så möter så många människor upp.

Här kan du i efterhand se hur vår liverapportering under dagen har sett ut:
www.facebook.com/varldenidag

FN:s falska anklagelser om vattenapartheid i Israel

Israelkommentar Den 23 september publicerade Kontoret för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter (OHCHR) en... torsdag 28/10 00:00

Gud har vida överträffat många av våra djärvaste drömmar.

Ledarkrönika Den här hösten firar vår församling ”Kungsporten 20 år”. Vi gör det vid två tillfällen. I söndags... torsdag 28/10 00:00

Träd fram kristna kvinnor i era partier

Efter andra världskriget motsatte sig Socialistpartiet i Frankrike att ge kvinnor rösträtt med... torsdag 28/10 00:00

Efter kritiken – domstol skärper regler om jäv

Barnmorskemålen. Det svenska barnmorskemålet är bara ett av flera fall som Europadomstolen haft på sitt bord där det... onsdag 27/10 11:28

Den som söker sig till korset har rätt att få möta frälsningens budskap.

Inför söndag För en tid sedan upplevde jag att Gud besökte den kyrka som jag var del av genom människor vars... torsdag 28/10 00:10

Brott mot spelreglerna måste få konsekvenser

Israelkrönika Rina Shnerb var 17 år gammal när hon den 23 augusti 2019 mördades på vägen till källan Ein Bubin i...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier