Öppna mina ögon, så att jag ser undren i din undervisning.
Psaltaren 119:18

Världen idag

Årligt ungdomsläger genomförs på sju platser

I kyrkor på sju platser, med 50 ungdomar på varje plats och gemensamma möten via webben. Så genomförs det årliga ungdomslägret Segolstorp som i helgen går av stapeln i Västergötland.

– Det känns viktigt att behålla möjligheten till betjäning i förbön samt samtal på plats, säger Simon Holst, pastor i Skövde pingst.

Nyheter · Publicerad 09:53, 31 jul 2020

Lägret på gården Segolstorp, belägen alldeles intill sjön Vänern någon mil från Mariestad, har arrangerats under närmare 40 somrar och dessutom vuxit i volym på senare år. Numera brukar närmare 370 deltagare samt ledare samlas.

– Vi brukar hyra in eventtält, mattält samt mobila toaletter, berättar Simon Holst.

Men i våras stod det klart att folksamlingar av den här storleken inte skulle fungera denna sommar. Upplägget den här gången blir i stället att man sprider ut lägret på olika platser. Med start i dag, torsdag, och till söndag kommer lägret att genomföras i en form man valt att kalla ”Hubben Edition”.

Upp till 50 deltagare per plats kommer att samlas i lokala ”hubbar”, fördelade i sju olika städer i Skaraborgs län. Morgonstudion samt kvällsmötet blir event som alla samlas kring via webben.

– Alla är nog lite trötta på skärmar vid det här laget, vi kände att vi ville kombinera det digitala med lokal gemenskap, säger Simon Holst.

Vanligtvis brukar lägret avslutas under lördagen, men i år väljer man att sätta punkt under söndag förmiddag med en digital gudstjänst som blir gemensam för ett dussintal olika kyrkor.

– Den grejen, ett digitalt möte över Skaraborg, blir också lite unik i sitt slag.

Är makten viktigare än sanning för Harris?

Gästledare Demokraternas presidentkandidat Joe Biden har valt senator Kamala Harris som sin... lördag 15/8 00:00

Frågan är om du använder det du har fått?

Inför söndag 1 Korinthierbrevet 12:4–11 Jag var tio år gammal när jag på läger bad om att få bli andedöpt.... torsdag 13/8 00:10