Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Årligt ungdomsläger genomförs på sju platser

I kyrkor på sju platser, med 50 ungdomar på varje plats och gemensamma möten via webben. Så genomförs det årliga ungdomslägret Segolstorp som i helgen går av stapeln i Västergötland.

– Det känns viktigt att behålla möjligheten till betjäning i förbön samt samtal på plats, säger Simon Holst, pastor i Skövde pingst.

Nyheter · Publicerad 09:53, 31 jul 2020

Lägret på gården Segolstorp, belägen alldeles intill sjön Vänern någon mil från Mariestad, har arrangerats under närmare 40 somrar och dessutom vuxit i volym på senare år. Numera brukar närmare 370 deltagare samt ledare samlas.

– Vi brukar hyra in eventtält, mattält samt mobila toaletter, berättar Simon Holst.

Men i våras stod det klart att folksamlingar av den här storleken inte skulle fungera denna sommar. Upplägget den här gången blir i stället att man sprider ut lägret på olika platser. Med start i dag, torsdag, och till söndag kommer lägret att genomföras i en form man valt att kalla ”Hubben Edition”.

Upp till 50 deltagare per plats kommer att samlas i lokala ”hubbar”, fördelade i sju olika städer i Skaraborgs län. Morgonstudion samt kvällsmötet blir event som alla samlas kring via webben.

– Alla är nog lite trötta på skärmar vid det här laget, vi kände att vi ville kombinera det digitala med lokal gemenskap, säger Simon Holst.

Vanligtvis brukar lägret avslutas under lördagen, men i år väljer man att sätta punkt under söndag förmiddag med en digital gudstjänst som blir gemensam för ett dussintal olika kyrkor.

– Den grejen, ett digitalt möte över Skaraborg, blir också lite unik i sitt slag.

Vikten av ordningar kring det profetiska

Ledare Med anledning av SVT:s Uppdrag gransknings serie om Knutby har en intensiv debatt förts om vilka... torsdag 6/8 00:00

Vilka fallna mantlar ligger i dag på vår egen kontinent?

Ledarkrönika En berättelse från det Gamla testamentet har levt länge i mitt hjärta. En historia om två män – en... torsdag 6/8 00:00

Sol-Britt och Bengt Sundberg

Diamantbröllop. Den 6 augusti 1960 lovade Sol-Britt och Bengt Sundberg att älska varandra i nöd och lust. 60 år...