Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Årets Youth väntas samla rekordmånga

Årets Youth Conference på Livets ord inleddes på onsdagskvällen och väntas samla fler ungdomar än tidigare. Antalet deltagare har ökat de senaste åren och ungdomspastorn Fabrice Ahishakiye tror att det beror på gudslängtan. – Ungdomar vill vara där Gud rör sig och det ser vi honom göra starkt mitt ibland oss, säger han.

Nyheter · Publicerad 16:42, 31 okt 2019

Till förra årets Youth-konferens kom omkring 2 000 ungdomar och för första gången på 20 år räckte sovsalarna inte till.

– Det blev en glad överraskning som vi fick lösa samma dag som konferensen började, berättar Fabrice Ahishakiye, som blev ny ungdomspastor i somras.

Konferensdeltagarna är både kristna och icke kyrkvana. De flesta är i gymnasieåldern och en hel del kommer från andra länder.

Ahishakiye talar om ungdomskonferensen som en tankningsstation och en plats att andas på.

– Gudsmötena och den öppna atmosfären i lovsången är det som präglar konferensen och det som människor brukar prata om efteråt.

– Människor blir helade från depression och vi får vittnesbörd år efter år från ungdomar som fått sina liv förvandlade. Gud talar till dem, de blir uppmuntrade och uppbyggda, säger Fabrice Ahishakiye.

Årets tema är tro och huvudtalare är Carla Hornung, som tillsammans med sin man leder en församling i Peru med 40 000 medlemmar. Hon kommer att tala om att Gud kan göra det omöjliga.

– Du behöver inte ha stor tro för att kunna förflytta berg. Det beror inte på dig eller mig, det handlar om att förtrösta på Gud som bär dig igenom alla situationer du möter, förklarar han.

Övriga talare under konferensen är bland annat församlingens förståndare Joakim Lundkvist och förre ungdomspastorn Sebastian Asklund.

Under Youth pågår även konserter, bibelstudier och aktiviteter från morgon till kväll i Livets ords egen arena, exempelvis fotboll, innebandy och paintball.

Gudsmötena och den öppna atmosfären i lovsången är det som präglar konferensen och det som människor brukar prata om efteråt

Vikten av ordningar kring det profetiska

Ledare Med anledning av SVT:s Uppdrag gransknings serie om Knutby har en intensiv debatt förts om vilka... torsdag 6/8 00:00

Statens våldsmonopol måste upprättas igen

Vad önskar vi att bygga, ett hårt eller ett mjukt samhälle? Svaret är självklart: hellre ett mjukt... lördag 8/8 00:00

Vilka fallna mantlar ligger i dag på vår egen kontinent?

Ledarkrönika En berättelse från det Gamla testamentet har levt länge i mitt hjärta. En historia om två män – en... torsdag 6/8 00:00

Nu bränns biblar i upploppens Portland

BLM-kravaller. Under de pågående upploppen i Portland, USA, har upploppsmakarna nu även bränt biblar, liksom den... fredag 7/8 20:00

Sol-Britt och Bengt Sundberg

Diamantbröllop. Den 6 augusti 1960 lovade Sol-Britt och Bengt Sundberg att älska varandra i nöd och lust. 60 år...