Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn.
Psaltaren 33:20-21

Världen idag

Årets Youth väntas samla rekordmånga

Årets Youth Conference på Livets ord inleddes på onsdagskvällen och väntas samla fler ungdomar än tidigare. Antalet deltagare har ökat de senaste åren och ungdomspastorn Fabrice Ahishakiye tror att det beror på gudslängtan. – Ungdomar vill vara där Gud rör sig och det ser vi honom göra starkt mitt ibland oss, säger han.

Nyheter · Publicerad 16:42, 31 okt 2019

Till förra årets Youth-konferens kom omkring 2 000 ungdomar och för första gången på 20 år räckte sovsalarna inte till.

– Det blev en glad överraskning som vi fick lösa samma dag som konferensen började, berättar Fabrice Ahishakiye, som blev ny ungdomspastor i somras.

Konferensdeltagarna är både kristna och icke kyrkvana. De flesta är i gymnasieåldern och en hel del kommer från andra länder.

Ahishakiye talar om ungdomskonferensen som en tankningsstation och en plats att andas på.

– Gudsmötena och den öppna atmosfären i lovsången är det som präglar konferensen och det som människor brukar prata om efteråt.

– Människor blir helade från depression och vi får vittnesbörd år efter år från ungdomar som fått sina liv förvandlade. Gud talar till dem, de blir uppmuntrade och uppbyggda, säger Fabrice Ahishakiye.

Årets tema är tro och huvudtalare är Carla Hornung, som tillsammans med sin man leder en församling i Peru med 40 000 medlemmar. Hon kommer att tala om att Gud kan göra det omöjliga.

– Du behöver inte ha stor tro för att kunna förflytta berg. Det beror inte på dig eller mig, det handlar om att förtrösta på Gud som bär dig igenom alla situationer du möter, förklarar han.

Övriga talare under konferensen är bland annat församlingens förståndare Joakim Lundkvist och förre ungdomspastorn Sebastian Asklund.

Under Youth pågår även konserter, bibelstudier och aktiviteter från morgon till kväll i Livets ords egen arena, exempelvis fotboll, innebandy och paintball.

Gudsmötena och den öppna atmosfären i lovsången är det som präglar konferensen och det som människor brukar prata om efteråt

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10

Viktigt att hedra pionjärerna när frikyrkligheten firar 175 år

Ledare I dag firar Sveriges frikyrklighet 175 år. Åtminstone om man betraktar dopen vid Vallersvik som... torsdag 21/9 00:40