Herre min Gud, många är undren du gjort och tankarna du tänkt för oss. Inget kan liknas vid dig.
Psaltaren 40:6

Världen idag

Årets Youth väntas samla rekordmånga

Årets Youth Conference på Livets ord inleddes på onsdagskvällen och väntas samla fler ungdomar än tidigare. Antalet deltagare har ökat de senaste åren och ungdomspastorn Fabrice Ahishakiye tror att det beror på gudslängtan. – Ungdomar vill vara där Gud rör sig och det ser vi honom göra starkt mitt ibland oss, säger han.

Nyheter · Publicerad 16:42, 31 okt 2019

Till förra årets Youth-konferens kom omkring 2 000 ungdomar och för första gången på 20 år räckte sovsalarna inte till.

– Det blev en glad överraskning som vi fick lösa samma dag som konferensen började, berättar Fabrice Ahishakiye, som blev ny ungdomspastor i somras.

Konferensdeltagarna är både kristna och icke kyrkvana. De flesta är i gymnasieåldern och en hel del kommer från andra länder.

Ahishakiye talar om ungdomskonferensen som en tankningsstation och en plats att andas på.

– Gudsmötena och den öppna atmosfären i lovsången är det som präglar konferensen och det som människor brukar prata om efteråt.

– Människor blir helade från depression och vi får vittnesbörd år efter år från ungdomar som fått sina liv förvandlade. Gud talar till dem, de blir uppmuntrade och uppbyggda, säger Fabrice Ahishakiye.

Årets tema är tro och huvudtalare är Carla Hornung, som tillsammans med sin man leder en församling i Peru med 40 000 medlemmar. Hon kommer att tala om att Gud kan göra det omöjliga.

– Du behöver inte ha stor tro för att kunna förflytta berg. Det beror inte på dig eller mig, det handlar om att förtrösta på Gud som bär dig igenom alla situationer du möter, förklarar han.

Övriga talare under konferensen är bland annat församlingens förståndare Joakim Lundkvist och förre ungdomspastorn Sebastian Asklund.

Under Youth pågår även konserter, bibelstudier och aktiviteter från morgon till kväll i Livets ords egen arena, exempelvis fotboll, innebandy och paintball.

Gudsmötena och den öppna atmosfären i lovsången är det som präglar konferensen och det som människor brukar prata om efteråt

En öppen debatt kritiskt för vår framtid

Ledare I veckan publicerades ett uppmärksammat öppet brev i tidningen Harper Magazine. Brevet är... lördag 11/7 00:00

Sverige behöver en kristen ”68-rörelse”

Ledare Har du känt dig frustrerad över att dina barn i skolbänken drillas i idéer och värden som strider... torsdag 9/7 00:00

Gammalt jättekors funnet i Pakistan

Historia. I juni upptäcktes ett stort marmorkors i bergen i norra Pakistan. Det kan vara mer än tusen år... lördag 11/7 16:51

Att vara sänd är att inte underskatta rollen som ”god granne”.

Inför söndag Mark 3:7–19 Just den här söndagen, den 12 juli, avslutar vi Hönökonferensen med en... fredag 10/7 12:00

Kan en kristen bära vapen?

Mot väggen Kan en kristen med gott samvete bära vapen i egenskap av polis eller militär och när så behövs även...

Hans Sundberg – min bakgrund

John Wimber och Vineyard i Sverige (del 2/10). På Fjellstedtska skolan blev Hans andedöpt och började lära känna Andens liv. Han låter vuxendöpa...