Den rättfärdiges frukt är ett livets träd, den som vinner själar är vis.
Ordspråksboken 11:30

Världen idag

S:ta Clara kyrkas matutdelning till hemlösa i juletid får i år en särskild gåva från SOS church. Församlingen skänker överskottet av sitt julbord till Claras arbete bland hemlösa. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

”Årets viktigaste julbord” för Stockholms hemlösa

SOS church Stockholm har bestämt sig för att hjälpa Sankta Clara kyrka i deras arbete med att stötta Stockholms hemlösa inför jul. Därför arrangerar de en välgörenhetsmiddag där behållningen går till Sankta Claras arbete.

Nyheter · Publicerad 18:00, 18 nov 2021

Allt började redan i januari då SOS Church hade bön och fasta under 121 dagar. Då väcktes idén om att samarbeta med Sankta Clara kyrka omkring deras sociala arbete.

– Vi har ett enormt hjärta för Stockholm och är duktiga på evangelisation och att vinna människor. Men vi vill också hjälpa de mest utsatta i vår stad och där är S:ta Clara hjältar på området. De har hjälpt fattiga, hemlösa och utslagna människor i Stockholm under över 30 år, säger Elias Knudtzon, som tillsammans med sin fru Julia är pastorer och eventansvariga i SOS Church.

S:ta Clara kyrka blev både glada och tacksamma över den utsträckta handen och den 11 december arrangerar SOS Church välgörenhetsmiddagen ”Ett hjärta för Stockholm”. Den hålls i nybyggda festlokaler vid Sjöhistoriska museet. Maten står de välmeriterade kockarna Daniel Tottie och Marcus Backman för.

Under kväller kommer det att vara både insamling och auktion. Det kommer också att finnas sponsorpaket för företagare, och alla pengar kommer att gå till arbetet bland hemlösa och utslagna i huvudstaden genom S:ta Claras försorg. Elias Knudtzon kallar detta för årets viktigaste julbord.

Pandemin har lett till ett kraftigt ökat behov och inför vintern är arbetet i ett mycket ansträngt läge, så behoven är stora.

– Vi gör detta för att göra en social insats i Stockholm. Vi är en pingstförsamling och de hör till Svenska kyrkan. Men vi tjänar samma syfte. Idén föddes under bön och sedan har vi haft medvind hela vägen under projektets gång. Så vi känner verkligen att vi förvaltar något Gud har fött, avslutar Elias Knudtzon.

Stoppa alla svenska skattepengar som göder det palestinska hatet

Gästledare Itamar Marcus, grundaren av organisationen Palestinian Media Watch, som granskar det som sägs i... tisdag 21/3 00:10

Mycket snack och lite verkstad tycker SLU-forskaren

Yrkesfiske. ”Bara ord och ingen handling”, det är SLU-forskaren Sven Gunnar Lunneryds krassa sammanfattning av... tisdag 21/3 14:50

Ta emot Guds vapenrustning

Bönekrönika Gud är alltid och alltigenom god. Djävulen är alltid och alltigenom ond. Jesus kom för att vi... tisdag 21/3 00:00