Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Evangelistfondens Andréas Andersson ihop med årets stipendiater, Sebastian Stakset, Linda Bergling och Carlos Recino, Marcus Ringbäck och Marcus Palmblad från Life Mission. Foto: Johan Alp

Årets evangelistpris delades ut av Evangelistfonden

Stipendier till årets evangelister delades i lördags ut för tolfte året av Evangelistfonden i Frälsningsarmén i Uppsala. Organisationen ”Life Mission”, Sebastian Stakset samt Linda Bergling fick stipendium på 20 000 kronor var.

Nyheter · Publicerad 17:49, 11 nov 2019

– Det var först när jag slutade kompromissa med min tro och samtidigt fick hjälp i bön som jag blev fri från drogerna och mitt gamla liv, berättade Sebastian Stakset, som utsågs till ”Årets evangelist” med motiveringen ”får se stora skaror vända om till Jesus” och det med ”kärlekens budskap till dem som inte längre har något hopp”.

Marcus Ringbäck fick som representant för ”Life Mission”, som håller kampanjer med fokus på onådda grupper i Europa och Asien, ta emot priset för ”Årets organisation”.

Enligt motiveringen är ”Life Mission” trots sin ungdom (grundades 2013) ”en etablerad och fruktbärande organisation som predikar evangeliet och tränar lärjungar i Europa och i 10/40-fönstret”.

Den tredje stipendiaten, trosrörelsepastorn Linda Bergling, utnämndes till ”Årets hedersevangelist” för ”40 års troget arbete i Guds rike”. Motiveringen nämner vidare att hon har ”förkunnat evangeliet, bedrivit omfattande missionsarbete, byggt församling, bibelskola, helandecenter samt författat böcker”.

Under kvällen berättade Evangelistfondens ordförande, Andréas Andersson, om fondens målsättning att uppmuntra och lyfta fram evangelistens tjänst.

Evangelistfonden grundades av Roger Larsson, känd riksevangelist inom Frälsningsarmén under flera årtionden.

Räcker det inte att bara vara en god människa?

Mot väggen Varför måste man tro på Gud – räcker det inte bara med att vara en god människa? /Sandra