Därför ska allt som ni sagt i mörkret höras i ljuset, och det som ni viskat i örat i enrum ska ropas ut på taken.
Lukas 12:3

Världen idag

Är genusteorier rätt redskap mot förortskriminaliteten?

Klarar socialtjänsten av att handskas med unga killar som är på väg in i brottslighet? Vem bär ansvaret för pensionskaoset i riksdagen? Och är det bara att slå upp en bibel om man vill närma sig den kristna tron? Det är frågor som diskuteras i säsongens sista ordinarie avsnitt av Veckans nyheter.

Nyheter · Publicerad 16:43, 17 jun 2022

I söndagens Agenda riktade forskaren Michael Tärnfalk kritik mot svensk socialtjänst, något som Världen idag har berättat om.

– På socionomprogrammen är det viktigare att socionomer lär sig intersektionalitet och genus än sådana saker som har med ungdomsvåld att göra, sade han.  

I det senaste avsnittet av Veckans nyheter diskuteras frågan huruvida Tärnfalk har rätt. Sven Almkvist menar att det ligger något i kritiken.

– Om en snickare går en utbildning för att bli snickare kan han självklart ha nytta av att gå en utbildning för att lära sig att plantera blommor eller virka koftor, det är bara det kanske inte har med de praktiska utmaningarna att göra, säger han.

Ett annat ämne som tas upp i programmet är det kaos som har ägt rum i svensk inrikespolitik till följd av frågan om höjda pensioner och vårändringsbudgeten. Sven Almkvist pekar ut ett parti som den mest skyldige oredan, och menar att det hela riskerar att leda till ett politikerförakt.

Det sista ämnet som diskuteras är en tittarfråga om hur man kan närma sig kristen tro. Är det bara att slå upp en bibel, frågar sig tittaren.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag kommer det ett nytt avsnitt vid 16-tiden, men det här var det sista ordinarie avsnittet för säsongen. Troligtvis kommer det två specialavsnitt från Almedalen.

En skridskolegend har fått gå hem

Ledare Skridskolegenden Jonny Nilsson berättade i ett reportage i Världen idag (våren 2021) om hur hans... fredag 24/6 00:00

Snart hålls årlig gudstjänst för Sveriges ofödda barn

Prolife. Den 3 juli hålls en gudstjänst i Holmstrand till minne av de barn som inte fått födas i vårt land.... lördag 25/6 18:00

Svaret på vår djupaste längtan finns hos en enda person

Krönikor För några år sedan satt jag på tunnelbanan på väg till bibelskolan där jag studerade. I varje... torsdag 23/6 00:10

Tryck från hbtq-grupper kräver vaksamhet hos församlingen

Ledare Slutna grupper på Facebook arbetar aktivt för att undergräva den bibliska synen på homosexualitet.... torsdag 23/6 00:10

Kommer vi att känna igen varandra i himlen?

Mot väggen I Bibeln står det ju att vi i himlen kommer att vara som änglarna (Matt 22:30). Betyder det att vi...

Gärna blomsterkrans – men spola nubben i slasken

Andakter av Carl-Erik Sahlberg. Midsommarhelgen närmar sig och därmed den ljusaste tiden och den ljusaste natten på året. Nu sitter...
Följ Världen idag i sociala medier