Därför säger Herren Gud så: Se, jag har lagt en grundsten i Sion, en beprövad sten, en dyrbar hörnsten, en fast grundval. Den som tror på den behöver inte fly.
Jesaja 28:16

Världen idag

Är genusteorier rätt redskap mot förortskriminaliteten?

Klarar socialtjänsten av att handskas med unga killar som är på väg in i brottslighet? Vem bär ansvaret för pensionskaoset i riksdagen? Och är det bara att slå upp en bibel om man vill närma sig den kristna tron? Det är frågor som diskuteras i säsongens sista ordinarie avsnitt av Veckans nyheter.

Nyheter · Publicerad 16:43, 17 jun 2022

I söndagens Agenda riktade forskaren Michael Tärnfalk kritik mot svensk socialtjänst, något som Världen idag har berättat om.

– På socionomprogrammen är det viktigare att socionomer lär sig intersektionalitet och genus än sådana saker som har med ungdomsvåld att göra, sade han.  

I det senaste avsnittet av Veckans nyheter diskuteras frågan huruvida Tärnfalk har rätt. Sven Almkvist menar att det ligger något i kritiken.

– Om en snickare går en utbildning för att bli snickare kan han självklart ha nytta av att gå en utbildning för att lära sig att plantera blommor eller virka koftor, det är bara det kanske inte har med de praktiska utmaningarna att göra, säger han.

Ett annat ämne som tas upp i programmet är det kaos som har ägt rum i svensk inrikespolitik till följd av frågan om höjda pensioner och vårändringsbudgeten. Sven Almkvist pekar ut ett parti som den mest skyldige oredan, och menar att det hela riskerar att leda till ett politikerförakt.

Det sista ämnet som diskuteras är en tittarfråga om hur man kan närma sig kristen tro. Är det bara att slå upp en bibel, frågar sig tittaren.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag kommer det ett nytt avsnitt vid 16-tiden, men det här var det sista ordinarie avsnittet för säsongen. Troligtvis kommer det två specialavsnitt från Almedalen.

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10