Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Antalet barn som hänvisas till Gender Identity Development Service (GIDS) har ökat lavinartat, från 94 personer 2010 till hela 2 519 under 2018. Foto: Esteban Felix/AP/TT

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori. Orsaken är att man anser att barn blir feldiagnostiserade och att verksamheten experimenterar med deras hälsa.

Nyheter · Publicerad 16:00, 20 apr 2019

Det handlar främst om irreversibel hormonbehandling som utförs på barn som vill byta kön i tonåren. Fem personer som varit anställda på det som kallas Gender Identity Development Service (GIDS), som finns i London och Leeds, har nu lämnat sina tjänster och riktar i brittiska The Times hård kritik mot verksamheten.

En av deras arbetsuppgifter har varit att bedöma om barn – vissa så unga som tre år – ska få hormonbehandling för att undvika könsutveckling i puberteten. Antalet barn som hänvisas till GIDS har ökat lavinartat, från 94 personer 2010 till hela 2 519 under 2018.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...