Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Ann Linde sågas – anses inte trovärdig angående Iran

Ann Linde (S) uppger sig stå tillsammans med Irans förtryckta kvinnor. Kritiker menar att faktumet att Linde burit slöja under ett besök i landet gör att den svenska utrikesministerns ord saknar trovärdighet.

– Jag är rasande på Ann Linde, säger iranska journalisten Masih Alinejad till Expressen.

Nyheter · Publicerad 07:00, 24 sep 2022

Händelsen då 22-åriga Mahsa Amini greps och dödades för att hon ansågs bära sin slöja på fel sätt har väckt vrede världen över samt stora protester inne i Iran. Utrikesminister Ann Linde (S) är en av dem som uttryckt sin förfäran över det inträffade.

”Står med alla de som sörjer Mahsa Amini. Djupt oroad över rapporter om skadade och döda i samband med pågående protester i Iran. Mänskliga rättigheter för alla iranier, inklusive rätten till fredlig protest, måste säkerställas”, skriver Linde på Twitter.

Amir Sariaslan, forskare vid Oxfords universitet, ger dock inte mycket för Lindes ord med anledning av att den svenska utrikesministern bar slöja under ett besök i Irans huvudstad Teheran i februari 2017.

”Handlingar säger mer än ord. Jag är rädd att du och ditt parti genom åren har klargjort att ni inte har någon trovärdighet i dessa frågor”, skriver Sariaslan på Twitter och länkar till Ann Lindes tweet samt publicerar bild på den svenska utrikesministern i slöja. Han påminner också om att Magdalena Andersson tidigare lagt upp en bild på sig själv och ministerkollegor där de bar hatt för att håna kritiken S-ledningen fick för agerande vid besöket i Iran.

Iranska journalisten och aktivisten Masih Alinejad är än i dag arg över hur Sveriges utrikesminister uppträdde i Teheran 2017.

– Hon lydde och tog på sig den tvångsmässiga hijaben mitt framför mördarna. Var är Ann Linde nu? Mitt hjärta är krossat och jag är rasande på Ann Linde och många andra kvinnor, säger Masih Alinejad, som bor i New York, i en intervju med Expressen.

Ann Linde befinner sig i skrivande stund i FN-högkvarteret i New York och har på Twitter publicerat bilder på sig själv tillsammans med flera regeringsrepresentanter från olika länder. Ett av mötena ger intryck av att ha varit särskilt vänskapligt.

”Glad att få möta min vän Mohammad Shtayyeh, premiärminister i Palestina”, skriver Ann Linde på Twitter och publicerar en bild där de båda skakar hand med varandra.

2019 var Mohammad Shtayyeh på besök i Sverige. Världen idag berättade då att Ann Lindes ”vän” exempelvis anser att det är varje palestiniers ansvar att använda våld och terror mot Israel samt att terroriststämplade Hamas inte är en terrororganisation.

Handlingar säger mer än ord.

Dansk abortlag kan ändras – minskat skydd för ofödda

Danmark. I Danmark har ofödda barn ett lagstadgat skydd från och med graviditetsvecka tolv. Lagstiftningen... fredag 29/9 10:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00