Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Aleksa Lundberg genomgick en könsförändrande behandling, men ångrade sig. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Ångrade könsbytet: ”Tagit mig ur en sekt”

Att berätta om ånger över ett ”könsbyte” ledde till utfrysning från kretsar som tidigare stått med öppen famn. Det berättar 41-åriga Aleksa Lundberg i SVT:s ”Transkriget”.

– Jag var inte längre välkommen, säger Lundberg.

Nyheter · Publicerad 17:00, 11 sep 2023

Skådespelaren Aleksa Lundberg genomgick en könsförändrande behandling runt millennieskiftet och användes av hbtq-rörelsen för kampanjen att avskaffa steriliseringskravet vid könsbyte.

– Jag blev lite av en postergirl, menar Lundberg, som dock började få tvivel kring hela processen och senare valde att uppsöka vården på nytt.  

– Vården har hjälpt mig att bli ett mellanting. Socialt var jag det redan, men nu är jag det även kroppsligt. Det är lite oförlåtligt faktiskt, jag var så ung.

Aleksa Lundberg berättar vidare att tidigare meningsfränder inte längre finns där.

– Ju mer jag pratar om det så känns det som jag har tagit mig ur en sekt. Det här är nog mitt sätt att stänga dörren till det jag inte längre vill vara en del av.

Lundberg beskriver även hur operationen för att ”byta kön” lett till fysiska och psykiska skador.

– Efter min operation har jag haft återkommande depressioner, slagits mot psykisk ohälsa och haft ett enormt tapp i sexdrift.

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00