Denna gång fick hon 173 nej-röster emot sig. I förra veckans omröstning blev det 174 nej-röster.
Därmed blev Magdalena Andersson vald med två rösters marginal. För att bli vald till statsminister får man inte ha fler än 174 röster emot sig.
MP, C och V lade ned sina röster. Det gjorde också ytterligare en ledamot. Därmed lades 75 röster ned.
S och riksdagens enda politiska vilde Amineh Kakabaveh gav henne 101 ja-röster.
Magdalena Andersson kommer nu leda en enpartiregering enbart bestående av socialdemokrater. Den ska tillträda på tisdagen.
Inför omröstningen lämnade partierna sina röstförklaringar.
M-ledaren Ulf Kristersson uppgav att så länge C inte ändrar sig så kan det inte bli någon högerregering före valet.
Han konstaterade också att Anderssons nya regering blir den mandatmässigt svagaste regeringen sedan Ola Ullsten-regeringen 1978. Enligt Kristersson är det är extra starkt svaghetstecken att regeringen tvingas regera på oppositionens politik.
– [Men] Sverige behöver en regering trots allt så jag hoppas att vi har mindre cirkus den här gången, sade han efter omröstningen.
C-ledaren Annie Lööf varnade för att låta ”ytterkantspartier” som V och SD styra. Hon uppgav att det är fjärde gången som C stoppar SD från att få inflytande i riksdagen, och förklarade varför C tryckte på gul knapp, det vill säga lade ned sina röster.
– Gul knapp innebär inte att vi ingår i ett regeringsunderlag. Det betyder att vi inte ser någon annan möjlig regeringsbildare.
Hon efterlyste därefter en politik förankrad i mitten.
MP:s vice gruppledare Karolina Skog förklarade varför MP nu hoppar av den rödgröna regeringen. Orsaken är att den nya regeringen kommer att tvingas regera på en högerbudget.
Skog uppgav att MP ska ta ett initiativ för att i riksdagen försöka stoppa sänkning av bensinskatten.
Både Skog och Lööf gladdes åt att Sverige nu får sin första kvinnliga statsminister.
KD-ledaren Ebba Busch tror att en enpartiregering först och främst innebär en förändrad arbetsmiljö för Socialdemokraterna.
Hon säger att hennes parti är och alltid har varit berett att samarbeta med alla.
Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson tror inte att Socialdemokraterna är intresserade av att samarbeta, men lyfter upp pensionerna som ett område där man skulle kunna vara överens.