Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Anders Ekstedt Foto: Privat

Anders Ekstedt blir teamledare i turistkyrka

Anders Ekstedt blir ny teamledare för Skandinaviska Turistkyrkan i Playa del Inglés, på Gran Canaria. Han har tidigare varit föreståndare för Sionförsamlingen i Linköping. – Jag har erbjudits tjänsten, tackat ja och tillträder till hösten när den nya turistsäsongen startar, berättar han.

Nyheter · Publicerad 12:00, 23 mar 2019

Den nuvarande teamledaren i Playa del Inglés, Krister Wos Andersson, lämnar sin post i mitten av april.

– Vi tackar Gud för att Anders och Maria ställer sig till förfogande för uppgiften hos oss i Playa och hälsar dem välkomna med stor glädje, säger han i ett pressmeddelande.

I Turistkyrkan kan besökarna ta del av sångkvällar, caféprogram, gudstjänster och vandringar.

– Turistkyrkan i Playa del Inglés fyller en viktig uppgift som andligt hem för skandinaver som vistas längre tider där nere, men också som en länk mellan kyrkan och tillfälliga besökare utan kristen tillhörighet i sitt hemland. Det tycks vara lättare för sekulariserade nordbor att gå till kyrkan i den lite anonyma turistmiljön än på hemmaplan, säger Anders Ekstedt.

För närvarande arbetar han som vikarierande föreståndare för Equmeniakyrkan i Linghem. För tre år sedan gick han i pension efter 21 år som föreståndare för Sionförsamlingen i Linköping. Under sju år hade han också särskilt ansvar för mission i församlingen.

I sin ungdom gick han på bibelskola i franska Centre Missionaire Evangelique.

– Efter tiden i Frankrike har jag en särskild känsla för missionen i Europa. Att få göra en insats i Spanien, dit Gran Canaria hör, känns extra bra, säger Anders Ekstedt.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...

Sparare kan tänka sig offra chipsen

Godis, hämtmat och uteluncher är sådant som många kan tänka sig offra för att spara mer. Män har större sparmarginaler än kvinnor och kan i snitt...