Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Anders Ekstedt Foto: Privat

Anders Ekstedt blir teamledare i turistkyrka

Anders Ekstedt blir ny teamledare för Skandinaviska Turistkyrkan i Playa del Inglés, på Gran Canaria. Han har tidigare varit föreståndare för Sionförsamlingen i Linköping. – Jag har erbjudits tjänsten, tackat ja och tillträder till hösten när den nya turistsäsongen startar, berättar han.

Nyheter · Publicerad 12:00, 23 mar 2019

Den nuvarande teamledaren i Playa del Inglés, Krister Wos Andersson, lämnar sin post i mitten av april.

– Vi tackar Gud för att Anders och Maria ställer sig till förfogande för uppgiften hos oss i Playa och hälsar dem välkomna med stor glädje, säger han i ett pressmeddelande.

I Turistkyrkan kan besökarna ta del av sångkvällar, caféprogram, gudstjänster och vandringar.

– Turistkyrkan i Playa del Inglés fyller en viktig uppgift som andligt hem för skandinaver som vistas längre tider där nere, men också som en länk mellan kyrkan och tillfälliga besökare utan kristen tillhörighet i sitt hemland. Det tycks vara lättare för sekulariserade nordbor att gå till kyrkan i den lite anonyma turistmiljön än på hemmaplan, säger Anders Ekstedt.

För närvarande arbetar han som vikarierande föreståndare för Equmeniakyrkan i Linghem. För tre år sedan gick han i pension efter 21 år som föreståndare för Sionförsamlingen i Linköping. Under sju år hade han också särskilt ansvar för mission i församlingen.

I sin ungdom gick han på bibelskola i franska Centre Missionaire Evangelique.

– Efter tiden i Frankrike har jag en särskild känsla för missionen i Europa. Att få göra en insats i Spanien, dit Gran Canaria hör, känns extra bra, säger Anders Ekstedt.

Nu är det dags för Guds rike att kontra med full kraft.

Ledarkrönika I slutet av februari, blev jag, min son och en god vän inbjudna av en annan god vän till Göteborg.... torsdag 4/6 00:20

Lösningen på kravallerna finns hos personen Jesus

Ledare Det gick bara några dagar efter att USA försiktigt började öppna igen efter corona­pandemins... torsdag 4/6 00:00

De livlösa lemmarna var yttre tecken på en inre, djupare brustenhet.

Inför söndag Apg 4:5–12 Etthundratjugo längtande människor samlades för att be om helig Ande. Det var en osäker... torsdag 4/6 00:20