Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från och med nu ska du fånga människor.”
Lukasevangeliet 5:10b

Världen idag

Anders Bagge har varit en del av Idol-juryn under flera säsonger. I en ny podcast nämner han sin förkärlek för Bibeln. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Anders Bagge: Bibeln är den bästa boken

Vilken bok skulle du ta med dig till en öde ö ifall du bara fick välja en? Det var en av frågorna som diskuterades i podden Strandsatt som görs av musikprofilerna Anders Bagge och Robert Wåtz.

– Jag skulle ta med mig Bibeln, sade Anders Bagge.

Nyheter · Publicerad 11:00, 1 jun 2021

Det är inte så ofta svenska kändisar lyfter fram Bibeln – i alla fall inte om man inte heter Carola – men i det tredje avsnittet av podcasten Strandsatt hände det. Idén med podden är att låta en kändis berätta vilka sex låtar han eller hon skulle ta med sig till en öde ö, ifall man endast fick lyssna på de låtarna resten av sitt liv.

I det tredje avsnittet av podden gästades programledarna Anders Bagge och Robert Wåtz av artisten Andreas Weise, och han fick inte endast frågor om musik, utan även om litteratur.

– Vilken bok skulle du vilja läsa om och om och om igen? frågade Anders Bagge.

– Det finns många bra böcker, men en bok som jag verkligen fastnade för var Kinesen av Henning Mankell, svarade Andreas Weise.

Robert Wåtz sade att han i princip endast hade läst en bok i sitt liv och frågade ifall Anders Bagge hade läst någon bok i sitt liv.

– Jag kan säga vilken bok jag har läst. Jag har läst ut Bibeln. Det är den bästa boken som finns och den skulle jag ta med mig till en öde ö, sade Bagge.

Han påpekade därefter att han skulle ha mycket mer nytta av Bibeln än en bok som Kinesen.

Samtalet i podden hölls mestadels i lättsam ton, men när de tre musikerna kom in på ämnet familj blev det lite allvarligare. Andreas Weise hade berättat att han hade valt en av de sex låtarna för att han brukade spela den som godnattvisa för sin sju månader gamla son, och en bit av det klassiska stycket hade just spelats upp.

– Nu blir jag lite känslig, men jag har en jättestor sorg i mitt liv och det är att jag inte kan få barn, sade Anders Bagge.

Han berättade därefter att han, när han var jury i tv-programmet Idol och Andreas Weise hade klivit in i studion, genast hade fattat tycke för den unge sångaren.

– Jag tänkte: ”Det där, det skulle kunna varit min son”, sade Bagge.

Andreas Weise höll med om att det är en ynnest att få barn, och inget man kan ta för givet.

– Jag är oerhört lyckligt lottad att jag har barn, sade han.

Anders Bagge har tidigare gett uttryck för att han tror på Gud.

”Man känner att du har Gud med dig”, sade han exempelvis när den kristna tjejen Johanna Wennerlöf sjöng för Idoljuryn.

Bibeln skulle jag få mycket mer nytta av.

Väntad åtgärd mot våldet – och ett oväntat förslag

Ledare Varje vecka nya bilder från det alltmer otrygga Sverige. Barn hamnar i korseld mellan kriminella.... lördag 24/7 00:00

FN-konferens mot rasism ledde till ny våg av antisemitism

Israelkommentar Denna höst har det gått tjugo år sedan FN:s världskonferens mot rasism gick av stapeln i Durban,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier