På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Amerikanska senaten: Abortöverlevande barn ska inte få vård

För tredje året i rad har demokraterna i den amerikanska senaten blockerat ett lagförslag som skulle tvinga läkare att ge vård åt foster som överlever en abort.

Nyheter · Publicerad 10:00, 19 feb 2021

Lagförslaget har varje år sedan 2019 lagts fram av den republikanske senatorn Ben Sasse. Varje gång har det fått stöd från samtliga republiker och ett fåtal demokrater, skriver National Review.

Lagförslaget skulle kräva att läkare ger vård ”i samma utsträckning” till foster som överlever abort, som till ”alla andra barn som föds levande vid samma tidpunkt i graviditeten”, utan att specificera vilken typ av vård som skulle ges.

”Genom att avvisa lagförslaget för tredje gången har demokraterna valt att åter igen bekräfta den dödliga logiken bakom abort: inställningen att ett oönskat barn aldrig får några rättigheter, vare sig i livmodern eller utanför den”, kommenterar artikelns skribent, Alexandra Desanctis.

Omröstningen skedde förra veckan.

Skadligt när Försäkringskassan och 1177 manipulerar språket

Ledare 1177 Vårdguiden är ”invånarnas samlade ingång till den offentliga hälso- och sjukvården” och drivs... onsdag 12/5 00:10

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier