Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Amadeus Sögaards BP nära att nå allsvenskan

IF Brommapojkarna kan inom kort vara tillbaka i fotbollsallsvenskan. En av lagets viktigaste spelare är kristna mittbacken Amadeus Sögaard, son till omskrivna ex-makarna Carola Häggkvist och Runar Sögaard.

Nyheter · Publicerad 17:00, 2 okt 2022

Som son till stjärnartisten Carola Häggkvist samt förre predikanten Runar Sögaard har Amadeus Sögaard varit en kändis sedan han föddes. Med åren har dock 24-årige Amadeus byggt upp en egen karriär.

Dels har han gått i sin mammas fotspår genom att släppa musik, men i huvudsak sysslar han med att spela fotboll.

Inför den pågående fotbollssäsongen berättade Världen idag om att Amadeus Sögaards lag BP (IF Brommapojkarna) gått upp i superettan, som är Sveriges näst högsta serie. Under året har framgångarna fortsatt.

För närvarande ligger laget på andra plats i serietabellen, som innefattar 16 lag. Med sex matcher kvar att spela ligger BP på allsvensk uppflyttningsplats med hela tio poäng ner till närmast jagande lag bakom. Inom idrotten är aldrig något klart på förhand, men som läget är nu måste BP drabbas av en djup formsvacka för att riskera att missa allsvenskt avancemang.

Brommapojkarnas senaste allsvenska sejour ägde rum säsongen 2018. Nu pekar allt på att laget, med Amadeus Sögaard som mittback, nästa säsong får välkomna landets största klubbar till hemmaarenan Grimsta IP i Vällingby.

Mamma Carola Häggkvist och pappa Runar Sögaard har ofta synts på löpsedlar med rubriker om konflikt dem emellan.

– Det finns nog ingen episod ur det förflutna där mamma och pappa är överens om vad som har hänt, sade Amadeus Sögaard i en intervju med DN.

Världen idag har berättat om hur Amadeus ibland tyckt sig behöva vara den vuxne i rummet. Han har även berättat om sin egen medvetenhet rörande det offentliga.

– Jag har känt det som en plikt och ett ansvar att alltid framstå som normal.

I detta har den kristna tron betytt, och betyder, mycket för honom.

– Utan kyrkan hade jag nog blivit mer skadad. Jag satte mitt hopp till Gud i stället för till människor, sade han till DN.

Jag har känt det som en plikt och ett ansvar att alltid framstå som normal.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10