Jag längtar efter din frälsning, Herre, din undervisning är min glädje.
Psaltaren 119:174

Världen idag

Amadeus Sögaard träder fram i ny tv-dokumentär

Amadeus Sögaard är son till Carola Häggkvist och Runar Sögaard, men har valt att leva ett liv utanför kändisskapet. I en ny tv-dokumentär får tittarna lära känna den 22-årige fotbollsspelaren lite närmare. Där talar han bland annat om sin tro på Gud.

Nyheter · Publicerad 10:10, 22 jan 2021

Amadeus Sögaard har varit känd sedan han föddes. Som son till Carola Häggkvist och Runar Sögaard har han synts på många pressbilder med sina föräldrar genom åren, men har senare aktivt valt att leva sitt liv utanför kändisskapet.

I den nya 42 minuter långa tv-dokumentären ”Amadeus – mer än en son” träder han fram, och avslöjar samtidigt en hemlighet för sina föräldrar, som kommer att ta hans liv i en helt ny vändning, utlovas det.

– Det här är en seger för honom på många sätt, säger Carola i dokumentären.

Hon skriver också om dokumentären på sociala medier: ”Bara 1 dag kvar ... för mig att ’hålla tyst’ om denna stora hemlighet som Amadeus bevarat! Visst är det spännande.”

Både Carola och Runar medverkar i programmet.

– Det här blir mitt sätt att i lugn och ro svara på frågor som kanske finns eller kommer uppstå kring mig och där jag kan visa en sann bild och samtidigt kunna tala till punkt, säger Amadeus Sögaard i ett pressmeddelande.

22-åringens liv handlar mycket om fotboll, då han spelar i division 1 med IF Brommapojkarna. Det var också fotbollskarriären som gjorde att han kom i kontakt med reportern och producenten Ola Wenström, som bland annat jobbar med Premier League och Champions League.

– Det är ett superintressant journalistiskt uppdrag att få beskriva en helt anonym superkändis, allt i skugga av en uppmärksamhet som nästan ingen annan svensk har varit med om, säger Wenström i pressmeddelandet.

– Det här är ett dokumentärt personporträtt som beskriver extrema utmaningar också för en priviligierad och att priset på offentlighet kan vara högt, fortsätter han.

Amadeus Sögaard har själv en kristen tro. I en trailer till dokumentären svarar han ”ja” på frågan om han tror mer på Gud än på kompisar och föräldrar.

Han pendlar mellan att bo hos båda sina föräldrar. Han tillbringar också mycket tid med sin flickvän.

– Jag har aldrig sökt kändisskapet för jag har sett baksidorna av det. Nu är jag redo att ta ett kliv fram, addera ett lager i mitt liv och visa mer av mig, säger han.

Dokumentären ”Amadeus – mer än en son” hade premiär den 21 januari, på TV3, Viaplay och Viafree.

Jag har aldrig sökt kändisskapet för jag har sett baksidorna av det.

Biverkningar av mindfulness en viktig väckarklocka för Sverige

Ledare 20 000 personer med sviter av mindfulness hörde förra året av sig till organisationen Cheetah House... torsdag 25/2 00:10

Religionsfrihet nämndes inte i utrikesdeklarationen

Utrikespolitik. För första gången på flera år nämns inte frågan om religionsfrihet eller religiösa minoriteter i... onsdag 24/2 17:00

Linde pressades om bistånd till Islamic Relief

Utrikespolitik. Iran, Turkiet, svenskt bistånd och ett eventuellt svenskt Natomedlemskap var några av de många... onsdag 24/2 16:50

Framgång är inte mätbara resultat, utan äkthet och trohet inför Gud.

Inför söndag 1 Mos 32:22–31 Det blir ingen vändning utan omvändelse. Det blir ingen förändring i samma gamla... torsdag 25/2 00:00

Hur kan vi hjälpa vår son som har ångest?

Familjefrågan. Vår son som är 25 år har mycket ångest. Under mellanstadiet och högstadiet blev han mobbad. Han bor...
Följ Världen idag i sociala medier