Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Alpha lanserar digital kurs – ser möjligheter

En ny form av Alphakurs som kan hållas helt via internet lanseras nu med anledning av coronapandemin.  – Det är en svår tid men också en spännande tid full av möjligheter, säger Alpha Sveriges nationella ledare Carl-Henric Jaktlund.

Nyheter · Publicerad 09:00, 31 mar 2020

Det populära Alphakonceptet innebär i normala fall att deltagarna träffas fysiskt och även äter något tillsammans, till exempel i en kyrkobyggnad. På Alpha Sveriges webbsajt beskriver organisationen hur coronapandemin nu har gjort det svårt att mötas till Alphakurser på klassiskt sätt och att de därför lanserar ett koncept för att hålla Alphakurs via internet i stället. 

Alpha Sveriges nationella ledare, Carl-Henric Jaktlund, presenterar nyheten i ett videoklipp, där han också pekar på hur det kan vara extra gynnsamt att erbjuda Alphakurser i det speciella läge som råder. 

– Det är fler som funderar på meningen med livet, det är fler som funderar på om det finns en Gud och alla de frågor som lyfts i Alpha. Därför är det här en väldigt spännande tid, säger han.

Den nya formen av Alpha via internet kommer att bygga på att kursdeltagarna tittar på de Alphafilmer som finns sedan tidigare och kombineras med föredrag och samtal via videokonferens. 

Alpha Sverige beskriver på sin sajt hur en Alphakurs via internet ska registreras och hur de som ska hålla i den kan förbereda sig. 

Församlingar som redan är igång med en Alphakurs med traditionella fysiska träffar får möjligheten att gå över till den digitala kursen. 

Jaktlund påpekar att människor nu också kan starta Alphakurser helt själva, tack vare det nya formatet. 

– Kanske har vi en helt unik möjlighet att nå brett med Alpha och med livets frågor och Bibelns svar. Det är vad vi hoppas ska kunna komma ur den här tiden, säger Carl-Henric Jaktlund. 

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Första Barbie-dockan med Downs syndrom har lanserats

Docklansering. För en tid sedan lanserade leksakstillverkaren Mattel historiens första Barbie-docka med... måndag 5/6 15:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10