Nyheter

Allvarligt budskap till Sverige i fokus på bönekonferens

Bön för Sverige är en av huvudingredienserna på årets King of Kings-konferens.
Bön för Sverige är en av huvudingredienserna på årets King of Kings-konferens.

Krig eller väckelse? Det allvarliga profetiska budskapet från pastor Yonggi Cho till Sverige lyfts fram inför årets upplaga av bönekonferensen King of Kings som inleds i Örnsköldsvik på onsdagen.

Publicerad Uppdaterad

Det är sjätte upplagan av King of Kings Conference som pågår 17–19 maj och hålls på Nya Parken i Örnsköldsvik.

– Vi ser mycket fram emot årets bönekonferens för de nordiska länderna. Det är orostider, men även tider då människor är öppna för Jesus. Allt startar med en bön, säger Thomas Nordberg, konferensvärd och pastor i Svedjeholms­kyrkan som arrangerar konferensen ihop med Sebastian Staksets organisation Heart of Evangelism.

I år har arrangören tagit särskild fasta på det profetiska budskap som Yonggi Cho, grundare av världens största församling i Sydkoreas huvudstad Seoul, delade med Sverige för snart tjugo år sedan.

”Med profetisk ande vill jag säga att Sverige står inför krig eller väckelse. Om ni inte ber mer om en ny väckelse så kommer fruktansvärda krigstider över landet. Jag har gråtit och bett över ert land och utifrån denna nöd och kamp ser jag i min ande detta som måste komma över er nation”, löd det allvarliga budskapet.

– Under dessa dagar önskar vi ta dessa utmanande och ödesmättade ord på allvar, och mana till och mobilisera för bön för vårt land, Nordens länder och Europa, säger Thomas Nordberg.

Som talare medverkar förkunnare från olika väckelseplatser i de nordiska länderna, exempelvis Markku Tuppurainen, Patrik Hellström, Rune Borgsö och Eva Barck. Lovsången leds av Kenneth Lillkvist och GK Lovsång.

Även Sebastian Stakset, grundare av Heart of Evangelism och en av konferensens värdar, finns med bland talarna.

– Genom åren som vi har haft denna bönekonferens har vi sett otroligt starka bönesvar på olika områden i samhället. Bönen förenar oss för ett större syfte, säger han.

Powered by Labrador CMS