Israel

Allt fler hjältehistorier sprids efter Hamas blodiga attack

Fasansfulla scener utspelade sig på musikfestivalen i södra Israel den 7 oktober. Bilden är från den 12 oktober.

En familj räddade mellan 30 och 40 personer från Hamas terror vid musikfestivalen den 7 oktober, medan en pappa räddade 20 personer när han kom för att hjälpa sin dotter. Flera vittnesmål om hjältedåd i samband med de fasansfulla attackerna sprids nu.

Publicerad Uppdaterad

En arabisk-israelisk familj riskerade sina liv för att rädda civila från massakern vid festivalen den 7 oktober, uppger Thejc.com.

– En mardröm. Det finns inga andra ord. Vi såg vår egen död framför våra ögon, säger en ur familjen i ett videoklipp.

Fyra män från familjen åkte med bil till festivalområdet i samband med attacken för att rädda sin kusin som befann sig där. Men när männen kom fram beslutade de sig för att rädda många andra civila innan de hade hittat sin kusin.

– Vi såg människor i livsfara. Vårt samvete tillät oss inte att lämnade dem där under beskjutningen, berättar en av männen.

Trots fara för sina egna liv ska de fyra männen ha räddat mellan 30 och 40 personer vid festivalen.

– De hade inga telefoner, alla grät, vi gav dem vatten och försökte lugna ner dem. Vi kramade dem och lät dem ringa sina anhöriga, berättar en av männen.

Israeli soldiers inspect the site of a music festival near the border with the Gaza Strip in southern Israel, Friday. Oct. 13, 2023. At least 260 Israeli festival-goers were killed during the attack by Hamas gunmen last Saturday. (AP Photo/Ariel Schalit) XJL508
Israeliska soldater undersökte festivalområdet efter Hamas attack där minst 260 personer dödades.

Vid massakern vid festivalen gömde sig den unga israeliska kvinnan Nitzan under kroppar för att komma undan terroristernas kulor. Hennes pappa och bror begav sig till området för att försöka rädda henne, men när de stannade till en bit innan festival­området hoppade 20 unga människor upp på flaket på deras bil och bad om hjälp att få skjuts bort från området.

– Vad skulle jag göra? Lämna dem? Och om jag tog dem med mig, skulle jag lämna min dotter? säger pappan Motti till Jewish News.

Motti och hans son, Amit, beslutade sig för att fylla bilen till ”varje centimeter” med ungdomarna.

– Jag körde dem till en evakueringsplats på en bensinstation. De kramade mig och frågade om jag hade några vapen så att de kunde följa med mig och hjälpa till att strida, berättar Motti.

Motti och Amit kunde därefter återvända till festivalområdet där de kunde rädda Nitzan, som överlevt genom att ligga kvar under de döda kropparna.

Powered by Labrador CMS