Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Alliansmissionen möts till årlig fest på Gullbranna

Bortåt 3 000 besökare och 250 ombud väntas sluta upp när SAM och SAU i helgen möts till årskonferens på Gullbrannagården. – Konferensen är till för att möta Gud, varandra och bli uppbyggd, säger missionsföreståndare Kjell Larsson.

Nyheter · Publicerad 16:00, 29 maj 2019

Vid förra årskonferensen antog samfundet en ny vision som lyder: ”Vi vill tillsammans ta emot, formas av och gestalta Jesus Kristus i världen”.

– Vi har försökt utgå från den och dessa ord när vi planerade för årets konferens, säger Kjell Larsson och berättar att årets tema är ”Våga komma närmare”.

– Konferensen är till för att möta Gud, varandra och bli uppbyggd, förklarar han.

Årskonferensen inkluderar både Svenska alliansmissionen (SAM) och dess ungdomsförbund SAU. Innehållet är riktat till olika åldrar men ett självklart inslag är årsmötet med 250-300 ombud från samfundets församlingar. 

– Där kommer vi att samtala kring fyra steg: andlig fördjupning, evangelisation och församling, social rättvisa och skapelse/miljö, berättar Kjell Larsson. 

Bland talarna finns Rickard Sundström och Josefine Arenius, och barnmöten är också en självklar del av konferensen. Förutom gudstjänster, bibelstudier och seminarier finns det många andra spännande punkter på programmet. Orientalisk konsert, fotbollsskola, båtrace och missionsloppet ”Spring för livet”, är bara några av dem.

Vad ser du mest fram emot inför helgens årskonferens? 

– Jag ser verkligen fram emot att möta de människor som kommer hit från olika håll. Vi vill ge inriktning och vägledning som central organisation, och vi vill också inspirera församlingarna, säger Kjell Larsson, och tillägger att han vill betona ordet ”inspirera”. 

Svenska alliansmissionen föddes ur en folkväckelse i Småland under 1800-talet, en tid då Sverige befann sig i djup social och moralisk kris. Samfundets uppdrag kan delas upp i två tydliga inriktningar: Mission och Församlingsstöd.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...