Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Alliansmissionen möts till årlig fest på Gullbranna

Bortåt 3 000 besökare och 250 ombud väntas sluta upp när SAM och SAU i helgen möts till årskonferens på Gullbrannagården. – Konferensen är till för att möta Gud, varandra och bli uppbyggd, säger missionsföreståndare Kjell Larsson.

Nyheter · Publicerad 16:00, 29 maj 2019

Vid förra årskonferensen antog samfundet en ny vision som lyder: ”Vi vill tillsammans ta emot, formas av och gestalta Jesus Kristus i världen”.

– Vi har försökt utgå från den och dessa ord när vi planerade för årets konferens, säger Kjell Larsson och berättar att årets tema är ”Våga komma närmare”.

– Konferensen är till för att möta Gud, varandra och bli uppbyggd, förklarar han.

Årskonferensen inkluderar både Svenska alliansmissionen (SAM) och dess ungdomsförbund SAU. Innehållet är riktat till olika åldrar men ett självklart inslag är årsmötet med 250-300 ombud från samfundets församlingar. 

– Där kommer vi att samtala kring fyra steg: andlig fördjupning, evangelisation och församling, social rättvisa och skapelse/miljö, berättar Kjell Larsson. 

Bland talarna finns Rickard Sundström och Josefine Arenius, och barnmöten är också en självklar del av konferensen. Förutom gudstjänster, bibelstudier och seminarier finns det många andra spännande punkter på programmet. Orientalisk konsert, fotbollsskola, båtrace och missionsloppet ”Spring för livet”, är bara några av dem.

Vad ser du mest fram emot inför helgens årskonferens? 

– Jag ser verkligen fram emot att möta de människor som kommer hit från olika håll. Vi vill ge inriktning och vägledning som central organisation, och vi vill också inspirera församlingarna, säger Kjell Larsson, och tillägger att han vill betona ordet ”inspirera”. 

Svenska alliansmissionen föddes ur en folkväckelse i Småland under 1800-talet, en tid då Sverige befann sig i djup social och moralisk kris. Samfundets uppdrag kan delas upp i två tydliga inriktningar: Mission och Församlingsstöd.

Det är hög tid att pressa Kina

Ledare Den nya stormakten Kina toppar våra nyhetssidor – och det är inte goda nyheter. Varken när det... tisdag 7/7 07:15

Utan apostlar saknas missionellt perspektiv

Ledare Nya testamentet beskriver de femfaldiga tjänstegåvorna i Kristi kropp: apostlar, profeter,... lördag 4/7 00:00

Vi måste ständigt upptäcka solglasögonen som vi ofta glömmer att vi har på oss.

Krönikor När solen gassar åker de på – solglasögonen. Man ser världen genom ett något mörkare filter. Eller... tisdag 7/7 00:00

Hallå där Johannes Magnusson...

... som fått jobbet som ny verksamhetsledare för Pingst utbildning. tisdag 7/7 00:00

Kan vi synda utan att förlora frälsningen?

Mot väggen Kan en pånyttfödd kristen synda utan att förlora frälsningen? /Linda