Den rättfärdiges frukt är ett livets träd, den som vinner själar är vis.
Ordspråksboken 11:30

Världen idag

Aktivister stoppade kyrkokonsert med ”satanism”

Den orgelspelande svenska artisten Anna von Hausswolff har fått ställa in två konserter som skulle hållits i franska kyrkor. Efter att hennes musik beskrivits som satanistisk i en tidning blockerade katolska aktivister ingången för hennes hundratals konsertbesökare.

Nyheter · Publicerad 09:00, 16 dec 2021

Det var i förra veckan som von Hausswolff skulle ha hållit en konsert i den katolska 1800-talskyrkan Notre-Dame-du-Bon-Port, i västfranska Nantes. Konserten fick dock ställas in efter att sjungande katolska aktivister blockerat entrén, en händelse som SVT har publicerat ett videoklipp ifrån.

Enligt uppgifter från Hausswolff till SVT var bakgrunden att det dagen före konserten hade publicerats en artikel i en katolsk tidning, där hennes musik beskrevs som satanistisk, och enligt en blogg, som SVT hänvisar till, sjunger artisten metaforiskt, i en låt, om hur hon ”älskat med djävulen”.

På grund av den kritiska artikeln ska arrangören först ha bytt plats för arrangemanget, från en annan kyrka, vilket dock inte hjälpte då katolska aktivister ändå dök upp.

”Jag är chockad. Vi visste att det kunde dyka upp demonstranter men inte i den mängden och när de började försöka ta sig in i kyrkan, samt vråla och sjunga utanför porten så började det kännas läskigt. De blockerade ingången och 400 arga fans började tappa tålamodet och till slut fick vi ställa in av säkerhetsskäl”, skriver artisten till SVT Kulturnyheterna.

Senare samma vecka skulle Anna von Hausswolff ha spelat i den katolska 1600-talskyrkan Saint-Eustache i centrala Paris, några hundra meter från konstmuséet Louvren, men enligt kyrkans sajt ställdes även denna konsert in.

Stoppa alla svenska skattepengar som göder det palestinska hatet

Gästledare Itamar Marcus, grundaren av organisationen Palestinian Media Watch, som granskar det som sägs i... tisdag 21/3 00:10

Mycket snack och lite verkstad tycker SLU-forskaren

Yrkesfiske. ”Bara ord och ingen handling”, det är SLU-forskaren Sven Gunnar Lunneryds krassa sammanfattning av... tisdag 21/3 14:50

Ta emot Guds vapenrustning

Bönekrönika Gud är alltid och alltigenom god. Djävulen är alltid och alltigenom ond. Jesus kom för att vi... tisdag 21/3 00:00