Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Aktivister stoppade kyrkokonsert med ”satanism”

Den orgelspelande svenska artisten Anna von Hausswolff har fått ställa in två konserter som skulle hållits i franska kyrkor. Efter att hennes musik beskrivits som satanistisk i en tidning blockerade katolska aktivister ingången för hennes hundratals konsertbesökare.

Nyheter · Publicerad 09:00, 16 dec 2021

Det var i förra veckan som von Hausswolff skulle ha hållit en konsert i den katolska 1800-talskyrkan Notre-Dame-du-Bon-Port, i västfranska Nantes. Konserten fick dock ställas in efter att sjungande katolska aktivister blockerat entrén, en händelse som SVT har publicerat ett videoklipp ifrån.

Enligt uppgifter från Hausswolff till SVT var bakgrunden att det dagen före konserten hade publicerats en artikel i en katolsk tidning, där hennes musik beskrevs som satanistisk, och enligt en blogg, som SVT hänvisar till, sjunger artisten metaforiskt, i en låt, om hur hon ”älskat med djävulen”.

På grund av den kritiska artikeln ska arrangören först ha bytt plats för arrangemanget, från en annan kyrka, vilket dock inte hjälpte då katolska aktivister ändå dök upp.

”Jag är chockad. Vi visste att det kunde dyka upp demonstranter men inte i den mängden och när de började försöka ta sig in i kyrkan, samt vråla och sjunga utanför porten så började det kännas läskigt. De blockerade ingången och 400 arga fans började tappa tålamodet och till slut fick vi ställa in av säkerhetsskäl”, skriver artisten till SVT Kulturnyheterna.

Senare samma vecka skulle Anna von Hausswolff ha spelat i den katolska 1600-talskyrkan Saint-Eustache i centrala Paris, några hundra meter från konstmuséet Louvren, men enligt kyrkans sajt ställdes även denna konsert in.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Nysvenska kristna samlas för konferens i Citykyrkan

Stockholm. Förväntningarna är höga när det anordnas en konferens för församlingar med invandrarbakgrund i... söndag 4/6 17:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10