Sänd ditt bröd över vattnet för med tiden får du det tillbaka.
Predikaren 11:1

Världen idag

Åkesson om it-jättarna: Gigantiskt problem

SD-ledaren Jimmie Åkesson lyfte under onsdagens partiledardebatt situationen med sociala medie-plattformar som tystar obekväma röster och menade att de använder sin makt utifrån egna intressen.

Nyheter · Publicerad 07:30, 14 jan 2021

Kaoset i Capitolium i USA lyftes av flera personer under debatten.

– Det är en mörk stund för USA, sade Löfven och kritiserade president Donald Trump för att sprida lögner om valresultatet.

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson kriti­serade det som hänt i USA även om han sagt att det är personen Trump det är fel på, inte politiken.

– Det som hänt i USA efter valet är ovärdigt, oansvarigt och fullständigt oacceptabelt.

Samtidigt kritiserade Åkesson sociala medie-jättar som stängt av Donald Trump.

– Det är ett gigantiskt problem att vi har multinationella digitala oligarker som kontrollerar grundläggande global infrastruktur för information och använder den makten utifrån sina egna intressen för att styra vem som får höras och vad som får sägas.

Även pandemin fick stort utrymme.

– Det har saknats nationellt ledarskap, sade KD-ledaren Ebba Busch.

– Nu måste den svenska strategin ändras, menade Moderaternas partiledare Ulf Kristersson som fokuserade framförallt på vaccinationen.

– Ska vi klara av den största massvaccinationen i svensk historia så krävs ett samlande nationellt ledarskap. Ingen möda får sparas. Ingen tid får spillas, sade Moderatledaren.

Kristersson menade också att Försvarsmakten skulle kunna hjälpa till med vaccineringen.

– Det är obegripligt att Sveriges ÖB själv ska behöva be om att få göra en insats.

Ebba Busch påpekade att hon fick hård kritik från sina tidigare ord om de många dödsfallen i Sverige och att regeringen gjort sitt vägval utifrån ”berätt mod”. Nu, menade hon, har det visat sig att hon hade rätt.

Statsminister Stefan Löfven (S) ansåg istället att pandemin visat på brister i välfärden och att det nu krävs mer resurser för att åtgärda dessa.

I Guds närhet skapas en innerlig längtan efter att bli mer lik Jesus Kristus.

Ledarkrönika I församlingsgemenskapen sker tillväxt och fruktbärande i våra liv. För att detta ska ske är... torsdag 28/1 00:30

Därför vaccinerar inte Israel de palestinska araberna

Israelkommentar Israels framgångsrika vaccinations­kampanj mot corona­viruset har fått stor uppmärksamhet världen... torsdag 28/1 00:20