Samla er skatter i himlen, där varken rost eller mal förstör och där inga tjuvar bryter sig in och stjäl.
Matteus 6:20

Världen idag

Aftonbladet anklagas för att blunda för förföljda kristna

”Ingen vill bränna Ebba Buschs bibel”. Det är rubriken på en ledare i kvällstidningen Aftonbladet där man driver linjen att det kan vara hets mot folkgrupp att bränna Koranen, men inte nödvändigtvis att bränna Bibeln. Reaktionerna på texten från flera håll är dock att man tycks glömma att kristna i dag är världens mest förföljda grupp.

Nyheter · Publicerad 08:00, 27 apr 2022

”Att jämföra Paludans koranbränning med att bränna Ebba Buschs bibel är dumt”, menar Filippa Ronquist på Aftonbladets ledarsida, som driver linjen att det är fel att ge tillstånd att bränna Koranen. Ronquist anser att det är ”sammanhanget” som ska avgöra om bränning av en religiös text ska vara tillåtet eller ej.

När texten delades på sociala medier utlöste den starka reaktioner och flera påminde om att kristna faktiskt är världens i särklass mest förföljda grupp globalt sett.

”Testa att googla utvecklingen för kristna i Mellanöstern, Asien och Afrika. Andelen kristna i Libanon, till exempel. Vi pratar miljoner som flytt, dödats, kidnappats och förföljs”, skriver KD-toppen Johan Ingerö på Twitter.

”Testa att fråga lite kristna araber, kaldéer, syrianer och assyrier vad som fick dem att fly till Sverige. Det finns rätt många som vill bränna inte bara biblar (vilket ska vara tillåtet, liksom att bränna koraner) utan även människor”, fortsätter han.

”År 2020 var drygt 309 miljoner kristna svårt förföljda och diskriminerade pga sin tro, 4761 mördades för att de var kristna”, framhåller debattören Peter Sellei i samma forum.

Hans Eklind, präst och riksdagsledamot för KD, påpekar att årsdagen för folkmordet på kristna armenier, Seyfo, inföll i veckan och skriver ironiskt att Aftonbladets ledarsida visar ”både insikt och fingertoppskänsla”.

Att det regelbundet görs satir om kristen tro i Sverige och att kristna företrädare hånas, utan att det blir kravaller, är något som flera kommenterar i anslutning till ledaren.

Testa att fråga lite kristna araber, kaldéer, syrianer och assyrier vad som fick dem att fly till Sverige.

De hätska angreppen på demokratin måste upphöra

Ledare Nu måste det vara slut med smutskastningen av demokratin! Ett val har genomförts där flertalet... tisdag 27/9 00:10

Första kvinnan att leda Italien

Ledare Nyckfullheten i italiensk politik gör att högerblockets framgångar i söndagens val inte... tisdag 27/9 00:00

Nya rön krävde ett alternativt sätt att förklara evolutionen

Skapelsetro (del 4/8) De flesta sekulariserade nutidsmänniskor anser att evolutionen är någonting fullständigt... tisdag 27/9 00:00

Tillbedjan ändrar atmosfär och förväntan

Bönekrönika ”Men det kommer en tid, och den är redan här, när sanna tillbedjare ska tillbe Fadern i ande och... tisdag 27/9 00:00

Både möjligheter och faror med ett mediedominerat samhälle

Ledare Drottning Elizabeth II symboliserar på flera områden de stora förändringar som skett i västvärlden... lördag 24/9 00:10

Därför backar Kyrkornas världsråd i Israelkritiken

Israelkommentar I efterdyningarna av det svenska riksdagsvalet har det noterats att de unga väljarna skiljer sig...

Nya rön krävde ett alternativt sätt att förklara evolutionen

Skapelsetro (del 4/8) De flesta sekulariserade nutidsmänniskor anser att evolutionen är någonting fullständigt...
Följ Världen idag i sociala medier