Vinn vishet, vinn förstånd! Glöm inte vad min mun har sagt och vik inte av från det.
Ordspråksboken 3:18

Världen idag

Aftonbladet anklagas för att blunda för förföljda kristna

”Ingen vill bränna Ebba Buschs bibel”. Det är rubriken på en ledare i kvällstidningen Aftonbladet där man driver linjen att det kan vara hets mot folkgrupp att bränna Koranen, men inte nödvändigtvis att bränna Bibeln. Reaktionerna på texten från flera håll är dock att man tycks glömma att kristna i dag är världens mest förföljda grupp.

Nyheter · Publicerad 08:00, 27 apr 2022

”Att jämföra Paludans koranbränning med att bränna Ebba Buschs bibel är dumt”, menar Filippa Ronquist på Aftonbladets ledarsida, som driver linjen att det är fel att ge tillstånd att bränna Koranen. Ronquist anser att det är ”sammanhanget” som ska avgöra om bränning av en religiös text ska vara tillåtet eller ej.

När texten delades på sociala medier utlöste den starka reaktioner och flera påminde om att kristna faktiskt är världens i särklass mest förföljda grupp globalt sett.

”Testa att googla utvecklingen för kristna i Mellanöstern, Asien och Afrika. Andelen kristna i Libanon, till exempel. Vi pratar miljoner som flytt, dödats, kidnappats och förföljs”, skriver KD-toppen Johan Ingerö på Twitter.

”Testa att fråga lite kristna araber, kaldéer, syrianer och assyrier vad som fick dem att fly till Sverige. Det finns rätt många som vill bränna inte bara biblar (vilket ska vara tillåtet, liksom att bränna koraner) utan även människor”, fortsätter han.

”År 2020 var drygt 309 miljoner kristna svårt förföljda och diskriminerade pga sin tro, 4761 mördades för att de var kristna”, framhåller debattören Peter Sellei i samma forum.

Hans Eklind, präst och riksdagsledamot för KD, påpekar att årsdagen för folkmordet på kristna armenier, Seyfo, inföll i veckan och skriver ironiskt att Aftonbladets ledarsida visar ”både insikt och fingertoppskänsla”.

Att det regelbundet görs satir om kristen tro i Sverige och att kristna företrädare hånas, utan att det blir kravaller, är något som flera kommenterar i anslutning till ledaren.

Testa att fråga lite kristna araber, kaldéer, syrianer och assyrier vad som fick dem att fly till Sverige.

Både partilojalitet och samvetsfrihet borde rymmas inom riksdagen

Ledare Lika regelbundet som årstiderna återkommer media till KD och abortfrågan. Det gäller DN,... lördag 21/5 00:10

Låt oss värna den biologiska mångfalden i sommar!

Ledare Efter en aprilmånad präglad av ytterligheter – första halvan kall, andra halvan varm – har vi haft... fredag 20/5 00:10

Villkor för samfundsstöd: Medlemskap för hbtq-personer

Bidrag. Trossamfund kommer även fortsättningsvis att kunna välja bort kvinnor eller homosexuella som... lördag 21/5 07:00

Ta varje tillfälle som ges

Missionsglimten Under fem dagar har jag varit i Bangladesh för bön och planering. Jag har fått rapporter om nya... lördag 21/5 00:00

Israel är alltid skyldig – oavsett

Israelkommentar Onsdagen den 11 maj 2022 utförde den israeliska armén, IDF, en militäroperation mot terrorism i den... fredag 20/5 00:00

Följ Jesus och se till att fiska på rätt ställe

Nu när våren allt mer gör sitt intåg i svenska marker och sjöar är det dags för en del att rusta... lördag 21/5 00:00

Terrorister dödade journalisten

Israelkrönika Något som alla insatta och sanningssökande personer borde kunna enas om är att den...
Följ Världen idag i sociala medier