På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Vandalerna hade sprejat ”pro-choice” på väggarna på kvinnocentret. (Bilden är från ett annat sammanhang.) Foto: Helena Landstedt/TT

Abortförespråkare attackerar kristna hjälporganisationer

I Tyskland har abortaktivister i månader vandaliserat och förstört ett rådgivningscenter för gravida och i Österrike har liknande attacker utförts mot en katolsk grupp. I båda fallen har gärningspersonerna klottrat slagorden ”pro-choice”.

Nyheter · Publicerad 08:00, 15 maj 2020

Vid flera tillfällen de senaste månaderna ska abortförespråkarna ha brutit sig in på rådgivningscentret i tyska huvudstaden Berlin och orsakat stor förstörelse. De har krossat fönster, sprutat lim i låsen, skickat brev med avföring och klottrat ”pro-choice” på väggarna, skriver Respekt, och hänvisar till organisationen Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians.

I Tyskland genomgår gravida rådgivning innan kvinnan beslutar om hon vill göra abort eller behålla barnet. Graviditetscenter med ett livsbejakande synsätt, som det aktuella i Berlin, har blivit måltavlor för radikala abortförespråkare över hela världen, skriver Respekt.

– Jag kommer alltid att ge stöd till gravida kvinnor och hjälpa dem att hitta fram till ett beslut som gör att de kan känna sig stolta under resten av sina liv. Allt vi gör är att erbjuda vår hjälp till kvinnor som kommer till oss av egen fri vilja. Det är ett dåligt tecken att den tyska vänstern likställer den hjälp till gravida i nöd som vi erbjuder med en fiende som måste förstöras, säger Kristijan Aufiero, ordförande för centret, enligt sajten.

Också i österrikiska Salzburg har liknande attacker utförts. Abortaktivister har vandaliserat samtliga bilar hos en katolsk grupp som kallar sig Home Mission Base Salzburg. Förutom skadegörelse och krossade fönster har man även här klottrat dit budskapet ”pro-choice”.

Patrick Knittelfelder som leder arbetet säger i ett uttalande att attacken ”indikerar att vi är väldigt relevanta” och att han är glad att organisationen är känd för att säga ja till livet.

Det är ett dåligt tecken att den tyska vänstern likställer den hjälp till gravida i nöd som vi erbjuder med en fiende som måste förstöras.

Människovärde avgör inte kristen äktenskapssyn

Ledare Är meningsfull dialog möjlig? Nutidens aggressiva samtalsklimat kan få också en obotlig optimist... lördag 8/5 00:10

Vi måste vårda oegennyttan med varsamhet så att den lever kvar.

Gästkrönika Som svenskar är vi små droppar i ett hav av människor. Obetydligheten och maktlösheten inför... lördag 8/5 00:00

Världen idag AB fick ny styrelseordförande

Världen idag. Per-Olof Eurell avgick som ordförande för Världen idags styrelse i samband med torsdagens... fredag 7/5 16:35

Senaste nytt

    Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

    Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier