Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Vandalerna hade sprejat ”pro-choice” på väggarna på kvinnocentret. (Bilden är från ett annat sammanhang.) Foto: Helena Landstedt/TT

Abortförespråkare attackerar kristna hjälporganisationer

I Tyskland har abortaktivister i månader vandaliserat och förstört ett rådgivningscenter för gravida och i Österrike har liknande attacker utförts mot en katolsk grupp. I båda fallen har gärningspersonerna klottrat slagorden ”pro-choice”.

Nyheter · Publicerad 08:00, 15 maj 2020

Vid flera tillfällen de senaste månaderna ska abortförespråkarna ha brutit sig in på rådgivningscentret i tyska huvudstaden Berlin och orsakat stor förstörelse. De har krossat fönster, sprutat lim i låsen, skickat brev med avföring och klottrat ”pro-choice” på väggarna, skriver Respekt, och hänvisar till organisationen Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians.

I Tyskland genomgår gravida rådgivning innan kvinnan beslutar om hon vill göra abort eller behålla barnet. Graviditetscenter med ett livsbejakande synsätt, som det aktuella i Berlin, har blivit måltavlor för radikala abortförespråkare över hela världen, skriver Respekt.

– Jag kommer alltid att ge stöd till gravida kvinnor och hjälpa dem att hitta fram till ett beslut som gör att de kan känna sig stolta under resten av sina liv. Allt vi gör är att erbjuda vår hjälp till kvinnor som kommer till oss av egen fri vilja. Det är ett dåligt tecken att den tyska vänstern likställer den hjälp till gravida i nöd som vi erbjuder med en fiende som måste förstöras, säger Kristijan Aufiero, ordförande för centret, enligt sajten.

Också i österrikiska Salzburg har liknande attacker utförts. Abortaktivister har vandaliserat samtliga bilar hos en katolsk grupp som kallar sig Home Mission Base Salzburg. Förutom skadegörelse och krossade fönster har man även här klottrat dit budskapet ”pro-choice”.

Patrick Knittelfelder som leder arbetet säger i ett uttalande att attacken ”indikerar att vi är väldigt relevanta” och att han är glad att organisationen är känd för att säga ja till livet.

Det är ett dåligt tecken att den tyska vänstern likställer den hjälp till gravida i nöd som vi erbjuder med en fiende som måste förstöras.

Heligt Dackeuppror mot stängda kyrkor kan vara på väg

Ledare ”Jag tror att jag ska anmäla den där församlingen.” De orden fälldes helt nyligen av en ung kristen... torsdag 15/4 00:10

När allt blir mörkt finns det ändå någon där som leder framåt.

Inför söndag Ps 23 Psalmen om den gode herden är en av världens mest kända bibeltexter, och förmodligen har du... torsdag 15/4 00:00

Israelisk student hjälpte Nasa – fann två asteroider

Astronomi. En arabisk-israelisk student har fått två asteroider uppkallade efter sitt namns initialer plus... fredag 16/4 14:50

Israelernas styrka: argumentation

Israelkrönika Interna israeliska debatter, där de politiska ståndpunkterna ofta går i diametralt motsatta...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier