Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

7 000 messianska judar fyllde arena för att be

Nyligen hölls den internationella messianska bönekonferensen Immersion in the Fathers Love i Ukrainas huvudstad Kiev. Med över 7 000 deltagare från 32 länder var det den största messianska konferensen någonsin i Europa.

Nyheter · Publicerad 12:00, 16 maj 2019

– Det var så underbart att stå mitt ibland så många dansande, gråtande, lovsjungande och högljutt bedjande människor. Det var många unga och barn i hallen också, säger en av deltagarna, Natasha Lapteva, till Världen idag.

Hon och hennes man, pastor Dmitrij, är ledare för Trosgnistans vänförsamling i Poltava.

I den stora arenan Palace of Sports i Kiev framträdde två kända amerikanska talare. Heidi Baker är missionär i Moçambique och grundare av Iris Ministries. Sid Roth är tv-evangelist och programledare för talk-showen ”It's Supernatural”. Han är själv messiansk jude och höll i ett särskilt kvällsmöte för de många icke-troende judar som bjudits in till konferensen.

Huvudtalare var Asher Intrater, grundare och ledare för den arrangerande organisationen Revive Israel.

– Deras vision och fokus är att arbeta för det judiska folkets frälsning genom att underlätta för väckelsen i kyrkorna och genom att utveckla den judiska komponenten i Messias kropp, förklarar Natasha.

Konferensen bjöd även på färgstark messiansk lovsångsdans med flaggor och shofar. En av lovsångs­ledarna var Misty Edwards från International House of Prayer i Kansas City.

”Det var ett verkligt genombrott av fysisk och andlig enhet för den judiska messianska rörelsen i Ukraina och hela världen”, skriver arrangörerna.

– Vårt motto och konferensens inriktning, nedsänkning i Faderns kärlek, bekräftades vid konferensen ännu mer än vi hade kunnat förvänta oss. I själva verket doppade Herren tusentals barn i sin kärleks hav, säger Boris Grisenko, rabbin i Kievs judiska messianska gemenskap i en kommentar.

Ukraina har flera hundra tusen judiska invånare. Många kom till tro på Jesus i väckelsen under 1990-talet, ett skeende som fortfarande pågår.

– Att vara med på konferensen betydde att få ta del av den enorma väckelsen och inse att vi också är en del av den, säger Natasha Lapteva, som tillsammans med sin man kommer till Trosgnistans Smålandskonferens i sommar.

Dmitrij Lapteva är själv jude, men visste inte om det förrän han blev frälst. Hans mamma hade hållit det hemligt, eftersom judar diskriminerades under kommunisttiden. 

– Vi föddes båda i icke-kristna familjer och var starka kommunister, vi följde Lenins idéer. Men en dag lärde vi känna Jesus som vår frälsare, berättar Natasha Lapteva.

Tillsammans leder de en Light of Life-kyrka i Poltava med 420 medlemmar. I mars firades kyrkans 30-årsjubileum.

– Vi älskar vår kyrka och prisar Herren för allt han har gjort fram till i dag, säger Natsha Lapteva.

Samtidigt som konferensen pågick inträffade den intensiva raketattacken från Gaza mot Israel, något som togs upp i bön, liksom situationen i Ukraina.

Det var ett verkligt genombrott av fysisk och andlig enhet för den judiska messianska rörelsen i Ukraina och hela världen.

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....

Hyllas för uttalande om att utrota judar

Imamen och läraren Ahmed Billoo propagerar för utrotning av judar på sin privata Facebooksida. ”Må Allah räkna deras antal, döda dem och inte lämna...

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Upptäck ett nytt museum i sommar med hela familjen

– De mer än 1 500 svenska museerna är som mest tillgängliga just nu, så passa på och upptäck ett nytt museum i sommar, säger Mats Persson,...