Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

500 unga firar Jesus-påsk på Tre dagar

Det är tre år sedan ungdomskonferensen Tre dagar senast kunde arrangeras på plats i Kungsportskyrkan i Huskvarna. Men den här påsken är det äntligen dags igen.

– Vårt fokus är att få sprida påskens budskap på ett attraktivt sätt för unga människor, säger Anney Haglund, ungdomspastor i Kungsporten.

Nyheter · Publicerad 07:00, 13 apr 2022

Ägg, fjädrar och påskkärringar. Godis och god mat. Nej, det är inte det påsken rör sig om egentligen. Påskens djupaste innebörd handlar om korset och att Jesus offrade sitt liv för mänskligheten. Det är det budskapet arrangörerna bakom ungdomskonferensen Tre dagar fokuserar på.

500 ungdomar är anmälda till konferensen och fler väntas köpa dag- eller kvällspass. För flera av dem som kommer blir detta deras första konferens någonsin. Pandemin har ju satt käppar i hjulen under ett par års tid.

– Nu vill vi få ge dem en boost in i deras lärjungaskap, säger Anney Haglund.

Dagarna kommer att fyllas med lovsång och bön, seminarier, talkshows, workshops och gudstjänster. På långfredagen arrangeras en Korsvandring till centrala Huskvarna för att proklamera Jesu död och uppståndelse. Det följs av en utomhusgudstjänst och förhoppningen är att påskens budskap på detta sätt ska nå betydligt fler än konferensdeltagarna.

Tilda Svensson är en av projektledarna för Tre dagar. Det hon tror blir konferensens höjdpunkt är samlingen ”Inför korset” sent på lördagskvällen. Då samlas alla till stilla tillbedjan. När klockan passerar midnatt övergår samlingen i ett ”praiseparty”.

– Det är verkligen fest när vi tillsammans får fira att Jesus är uppstånden.  

”Det är verkligen fest när vi tillsammans får fira att Jesus är uppstånden.”

Tre dagar

När: 14–17 april.

Var: Kungsporten, Huskvarna.

Årets talare: Maria Aronsson som är pastor i Olofström, Markus Frid från Testa mission, Jonas Andersson från Gå ut mission, Rickard Sundström från Team med uppdrag.

Arrangörer: TMU, SAU, KSSB Ung och Kungsportskyrkan.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10