Men var nu starka och låt inte modet falla, för ert arbete ska få sin lön.
2 Krönikeboken 15:7

Världen idag

På söndag genomför Livsval en manifestation med 500 par barnstrumpor i Göteborg. Bilden är från förra årets demonstration i staden. Foto: Plamen Najdenov

500 par strumpor till minne av aborterade barn

På söndag genomför organisationen Livsval en stående manifestation i Göteborg, med 500 par barnstrumpor till minne av de barn som aborteras varje månad i Västra Götaland.

– Vi försöker få fram den här symboliken och hoppas att det gör intryck på folk, säger Plamen Najdenov på Livsval.

Nyheter · Publicerad 12:00, 17 sep 2020

Nu på söndag, den 20 september, genomför pro-life-organisationen Livsval en manifestation mot aborter på Gustaf Adolfs torg i Göteborg. 500 par barnstrumpor kommer att sättas upp på ställningar, till minne av alla de barn som aborteras varje månad i Västra Götalands län.

– Vi försöker få fram den här symboliken och hoppas att det gör intryck på folk, säger Plamen Najdenov på Livsval.

En demonstration i Göteborg har varit planerad sedan länge, men på grund av pandemin och att antalet demonstranter inte får vara fler än 50, väljer Livsval att begränsa den till en stående manifestation.

Najdenov berättar att det är första gången så många strumpor sätts upp på det här sättet.

– Vi hade förberett för en demonstration med 800 par strumpor i Stockholm i mars, som inte blev av på grund av pandemin. Men det blir en manifestation där också, om inte i år så nästa år, säger han.

Statistiken med antalet aborter i de två länen är hämtad från Socialstyrelsen, 2012. Det var det sista året som fördelningen av antalet aborter redovisades, men det totala antalet aborter i landet är ungefär detsamma nu som då.

Förra gången organisationen genomförde en demonstration i Göteborg mötte de aggressivt motstånd från personer som försökte överrösta talarna.

– Polisen kom för sent. Motdemonstranterna kom alldeles inpå oss och lyckades störa oss i början av demonstrationen. Det finns risk för bråk den här gången också, men jag hoppas att polisen är på plats redan från början och håller dem ifrån oss.

Manifestationen kommer att hållas mellan klockan 14.00 och 16.00.

Vi hade förberett för en demonstration med 800 par strumpor i Stockholm i mars, som inte blev av på grund av pandemin.

Ravi Zacharias tros ha begått sexuella övergrepp

Avslöjande. Den kände och uppskattade apologeten Ravi Zacharias som avled förra året har anklagats för sexuella... lördag 16/1 11:00

Joggande judinna mördad – ett offer för tystnadskultur

Israelkommentar Den 20 december 2020 är israeliska sexbarnsmamman Esther Horgan ute på sin vanliga joggingrunda.... torsdag 14/1 00:00