I min nöd ropade jag till Herren och Herren svarade mig och ställde mig på rymlig plats.
Psaltaren 118:5

Världen idag

På söndag genomför Livsval en manifestation med 500 par barnstrumpor i Göteborg. Bilden är från förra årets demonstration i staden. Foto: Plamen Najdenov

500 par strumpor till minne av aborterade barn

På söndag genomför organisationen Livsval en stående manifestation i Göteborg, med 500 par barnstrumpor till minne av de barn som aborteras varje månad i Västra Götaland.

– Vi försöker få fram den här symboliken och hoppas att det gör intryck på folk, säger Plamen Najdenov på Livsval.

Nyheter · Publicerad 12:00, 17 sep 2020

Nu på söndag, den 20 september, genomför pro-life-organisationen Livsval en manifestation mot aborter på Gustaf Adolfs torg i Göteborg. 500 par barnstrumpor kommer att sättas upp på ställningar, till minne av alla de barn som aborteras varje månad i Västra Götalands län.

– Vi försöker få fram den här symboliken och hoppas att det gör intryck på folk, säger Plamen Najdenov på Livsval.

En demonstration i Göteborg har varit planerad sedan länge, men på grund av pandemin och att antalet demonstranter inte får vara fler än 50, väljer Livsval att begränsa den till en stående manifestation.

Najdenov berättar att det är första gången så många strumpor sätts upp på det här sättet.

– Vi hade förberett för en demonstration med 800 par strumpor i Stockholm i mars, som inte blev av på grund av pandemin. Men det blir en manifestation där också, om inte i år så nästa år, säger han.

Statistiken med antalet aborter i de två länen är hämtad från Socialstyrelsen, 2012. Det var det sista året som fördelningen av antalet aborter redovisades, men det totala antalet aborter i landet är ungefär detsamma nu som då.

Förra gången organisationen genomförde en demonstration i Göteborg mötte de aggressivt motstånd från personer som försökte överrösta talarna.

– Polisen kom för sent. Motdemonstranterna kom alldeles inpå oss och lyckades störa oss i början av demonstrationen. Det finns risk för bråk den här gången också, men jag hoppas att polisen är på plats redan från början och håller dem ifrån oss.

Manifestationen kommer att hållas mellan klockan 14.00 och 16.00.

Vi hade förberett för en demonstration med 800 par strumpor i Stockholm i mars, som inte blev av på grund av pandemin.

Både principer och hänsyn behövs i migrationspolitiken

Ledare Många har berörts av medierapporteringen om treårige Tim som ska utvisas från sitt trygga... torsdag 23/9 00:10

”Allt fler vill prata om att ta sig ur gäng”

Kriminalitet. Samtalen som handlar om att man sitter fast i ett gäng och inte vet hur man ska ta sig ur har ökat... torsdag 23/9 10:50

Vilken föreställning har du om Gud?

Inför söndag Det finns många söndagar som bär namnet ”efter Trefaldighet”. Tjugofem stycken, faktiskt, men alla... torsdag 23/9 00:00

S-regeringen behöver läka relationen till Israel

Ledare Utrikesminister Ann Linde har äntligen haft kontakt med sin israeliske motpart, Yair Lapid. Det... torsdag 23/9 00:00

Ultraliberale Justin Trudeau får sitta kvar efter Kanadas val

Nyhetskommentar Kanadas närmast ultraliberala omvandling i mångfalds-, människovärdes- och familjefrågor kan...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier