Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

På söndag genomför Livsval en manifestation med 500 par barnstrumpor i Göteborg. Bilden är från förra årets demonstration i staden. Foto: Plamen Najdenov

500 par strumpor till minne av aborterade barn

På söndag genomför organisationen Livsval en stående manifestation i Göteborg, med 500 par barnstrumpor till minne av de barn som aborteras varje månad i Västra Götaland.

– Vi försöker få fram den här symboliken och hoppas att det gör intryck på folk, säger Plamen Najdenov på Livsval.

Nyheter · Publicerad 12:00, 17 sep 2020

Nu på söndag, den 20 september, genomför pro-life-organisationen Livsval en manifestation mot aborter på Gustaf Adolfs torg i Göteborg. 500 par barnstrumpor kommer att sättas upp på ställningar, till minne av alla de barn som aborteras varje månad i Västra Götalands län.

– Vi försöker få fram den här symboliken och hoppas att det gör intryck på folk, säger Plamen Najdenov på Livsval.

En demonstration i Göteborg har varit planerad sedan länge, men på grund av pandemin och att antalet demonstranter inte får vara fler än 50, väljer Livsval att begränsa den till en stående manifestation.

Najdenov berättar att det är första gången så många strumpor sätts upp på det här sättet.

– Vi hade förberett för en demonstration med 800 par strumpor i Stockholm i mars, som inte blev av på grund av pandemin. Men det blir en manifestation där också, om inte i år så nästa år, säger han.

Statistiken med antalet aborter i de två länen är hämtad från Socialstyrelsen, 2012. Det var det sista året som fördelningen av antalet aborter redovisades, men det totala antalet aborter i landet är ungefär detsamma nu som då.

Förra gången organisationen genomförde en demonstration i Göteborg mötte de aggressivt motstånd från personer som försökte överrösta talarna.

– Polisen kom för sent. Motdemonstranterna kom alldeles inpå oss och lyckades störa oss i början av demonstrationen. Det finns risk för bråk den här gången också, men jag hoppas att polisen är på plats redan från början och håller dem ifrån oss.

Manifestationen kommer att hållas mellan klockan 14.00 och 16.00.

Vi hade förberett för en demonstration med 800 par strumpor i Stockholm i mars, som inte blev av på grund av pandemin.

Judisk litteratur får nytt pris

Kultur. Ett nytt, stort, internationellt litteraturpris som tillägnas den judiska litterära traditionen. I... måndag 26/10 06:00

Indisk pionär: Så fick vi se boom i våra kyrkor

Församlingstillväxt. Grundaren av en av världens mest expansiva kristna rörelser, indiern Victor John, deltog nyligen i... söndag 25/10 19:00

17-åriga Signe levde utan skärmar under sex månader

Fasta. Det tillhör inte vanligheterna att en 17-åring väljer att leva skärmfritt. Men för Signe Strålin...

Varför tro på uppståndelsen?

Mot väggen De första kristna hävdade att de mött Jesus uppstånden. Varför ska vi ta det påståendet på allvar?...