Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

400 svenskar ska påverka Israel med bön

400 svenska Israelvänner som möter messianska kristna och ber för Israel. Det är målet med en ”konferensresa” till Tel Aviv i september där bibellärare som Dan Johansson, KG Larsson och Hans Weichbrodt medverkar. – Vi ska påverka det profetiska skeendet och relationen med Israel genom att vara på plats och be, säger reseledaren Roland Antonsson.

Nyheter · Publicerad 17:00, 2 apr 2019

Någon från den israeliska regeringen kommer att invigningstala på Hotell Dan Panorama i Tel Aviv, där konferensen hålls.

– När jag började planera resan fick jag så starkt på mitt hjärta att vi ska påverka det profetiska skeendet och relationen med Israel genom att vara på plats och be, säger Roland Antonsson till Världen idag.

– Vi vill vara ett land som välsignar Israel. Vi behöver be mycket för vår regering. Vi behöver också be för att Gud ska bevaka Israels gränser, fortsätter han.

Förutom de svenska talarna, som ansvarar för var sin dag, medverkar en messiansk talare och messianska musiker. I övrigt ansvarar Stefan Jernsand och hans team från Sverige för lovsången.

– Talarna får fritt utforma sin undervisning som Anden leder. Det blir även starka förbönsstunder på kvällarna, med bön för Israel och mycket tid för omsorg och personliga behov, säger Roland Antonsson.

En av dagarna blir det utfärder till bland annat Tiberias och Gennesarets sjö och en dag tillbringas i Jerusalem. Det finns även möjlighet att bada och besöka Tel Aviv under eftermiddagarna.

Researrangör är King Tours och det finns alltså plats för 400 resenärer. Resan är därmed den största som Roland Antonsson har varit med och arrangerat. Han berättar att han varit reseledare vid 12 olika resor till Israel, första gången 1976. Utöver detta har han, under många år, arbetat som pastor och med missbrukare.

– Jag är väldigt förväntansfull och tror att Gud har överraskningar på väg. Jag tror att resan blir något utöver det vanliga.

Infiltration mest effektivt mot religion

Ledare Mitt i högsommaren släpptes de nya resultaten från världens största undersökning av människors... lördag 19/9 00:00

Kampsport för att skada eller för självförsvar – det är frågan

Mot väggen Hur ska man som kristen förälder se på sitt barns önskan att börja någon våldsam kampsport såsom...