Ert tal ska alltid vara vänligt kryddat med salt, så att ni vet hur ni ska svara var och en.
Kolosserbrevet 4:6

Världen idag

400 svenskar ska påverka Israel med bön

400 svenska Israelvänner som möter messianska kristna och ber för Israel. Det är målet med en ”konferensresa” till Tel Aviv i september där bibellärare som Dan Johansson, KG Larsson och Hans Weichbrodt medverkar. – Vi ska påverka det profetiska skeendet och relationen med Israel genom att vara på plats och be, säger reseledaren Roland Antonsson.

Nyheter · Publicerad 17:00, 2 apr 2019

Någon från den israeliska regeringen kommer att invigningstala på Hotell Dan Panorama i Tel Aviv, där konferensen hålls.

– När jag började planera resan fick jag så starkt på mitt hjärta att vi ska påverka det profetiska skeendet och relationen med Israel genom att vara på plats och be, säger Roland Antonsson till Världen idag.

– Vi vill vara ett land som välsignar Israel. Vi behöver be mycket för vår regering. Vi behöver också be för att Gud ska bevaka Israels gränser, fortsätter han.

Förutom de svenska talarna, som ansvarar för var sin dag, medverkar en messiansk talare och messianska musiker. I övrigt ansvarar Stefan Jernsand och hans team från Sverige för lovsången.

– Talarna får fritt utforma sin undervisning som Anden leder. Det blir även starka förbönsstunder på kvällarna, med bön för Israel och mycket tid för omsorg och personliga behov, säger Roland Antonsson.

En av dagarna blir det utfärder till bland annat Tiberias och Gennesarets sjö och en dag tillbringas i Jerusalem. Det finns även möjlighet att bada och besöka Tel Aviv under eftermiddagarna.

Researrangör är King Tours och det finns alltså plats för 400 resenärer. Resan är därmed den största som Roland Antonsson har varit med och arrangerat. Han berättar att han varit reseledare vid 12 olika resor till Israel, första gången 1976. Utöver detta har han, under många år, arbetat som pastor och med missbrukare.

– Jag är väldigt förväntansfull och tror att Gud har överraskningar på väg. Jag tror att resan blir något utöver det vanliga.

Netanyahu inför rätta – en stolthetens eller en sorgens dag?

Israelkommentar När samhällsaktivisten Eldad Yaniv intervjuades i israelisk radio i söndags kallade han dagen ”en... onsdag 27/5 00:10

Allt fler gudsförnekare prisar den kristna tron

Ledare Världen står i en brytningstid, på flera sätt. Vi vet ännu inte hur tillvaron efter coronakrisen... onsdag 27/5 00:00

Visst vore det positivt om den kristna trons förtjänster blev mer allmänt kända?

Arbetslivskrönika Vad är förklaringen till att vissa nationer lyckats skapa välstånd och demokrati medan andra lever... onsdag 27/5 00:10

Grupper med terrorkoppling kan ha fått corona-bistånd

Israel. Flera palestinska organisationer med koppling till det terroriststämplade paramilitära... onsdag 27/5 10:30

Det svenska skolsamarbetet med DDR föll med Berlinmuren

Kampen om den svenska skolan (del 3/4). När Berlinmuren och kommunistregimer i Östeuropa föll, undergrävdes den politisering av den svenska...