Därför ska allt som ni sagt i mörkret höras i ljuset, och det som ni viskat i örat i enrum ska ropas ut på taken.
Lukas 12:3

Världen idag

400 svenskar ska påverka Israel med bön

400 svenska Israelvänner som möter messianska kristna och ber för Israel. Det är målet med en ”konferensresa” till Tel Aviv i september där bibellärare som Dan Johansson, KG Larsson och Hans Weichbrodt medverkar. – Vi ska påverka det profetiska skeendet och relationen med Israel genom att vara på plats och be, säger reseledaren Roland Antonsson.

Nyheter · Publicerad 17:00, 2 apr 2019

Någon från den israeliska regeringen kommer att invigningstala på Hotell Dan Panorama i Tel Aviv, där konferensen hålls.

– När jag började planera resan fick jag så starkt på mitt hjärta att vi ska påverka det profetiska skeendet och relationen med Israel genom att vara på plats och be, säger Roland Antonsson till Världen idag.

– Vi vill vara ett land som välsignar Israel. Vi behöver be mycket för vår regering. Vi behöver också be för att Gud ska bevaka Israels gränser, fortsätter han.

Förutom de svenska talarna, som ansvarar för var sin dag, medverkar en messiansk talare och messianska musiker. I övrigt ansvarar Stefan Jernsand och hans team från Sverige för lovsången.

– Talarna får fritt utforma sin undervisning som Anden leder. Det blir även starka förbönsstunder på kvällarna, med bön för Israel och mycket tid för omsorg och personliga behov, säger Roland Antonsson.

En av dagarna blir det utfärder till bland annat Tiberias och Gennesarets sjö och en dag tillbringas i Jerusalem. Det finns även möjlighet att bada och besöka Tel Aviv under eftermiddagarna.

Researrangör är King Tours och det finns alltså plats för 400 resenärer. Resan är därmed den största som Roland Antonsson har varit med och arrangerat. Han berättar att han varit reseledare vid 12 olika resor till Israel, första gången 1976. Utöver detta har han, under många år, arbetat som pastor och med missbrukare.

– Jag är väldigt förväntansfull och tror att Gud har överraskningar på väg. Jag tror att resan blir något utöver det vanliga.

En skridskolegend har fått gå hem

Ledare Skridskolegenden Jonny Nilsson berättade i ett reportage i Världen idag (våren 2021) om hur hans... fredag 24/6 00:00

Snart hålls årlig gudstjänst för Sveriges ofödda barn

Prolife. Den 3 juli hålls en gudstjänst i Holmstrand till minne av de barn som inte fått födas i vårt land.... lördag 25/6 18:00

Svaret på vår djupaste längtan finns hos en enda person

Krönikor För några år sedan satt jag på tunnelbanan på väg till bibelskolan där jag studerade. I varje... torsdag 23/6 00:10

Tryck från hbtq-grupper kräver vaksamhet hos församlingen

Ledare Slutna grupper på Facebook arbetar aktivt för att undergräva den bibliska synen på homosexualitet.... torsdag 23/6 00:10

Kommer vi att känna igen varandra i himlen?

Mot väggen I Bibeln står det ju att vi i himlen kommer att vara som änglarna (Matt 22:30). Betyder det att vi...

Gärna blomsterkrans – men spola nubben i slasken

Andakter av Carl-Erik Sahlberg. Midsommarhelgen närmar sig och därmed den ljusaste tiden och den ljusaste natten på året. Nu sitter...
Följ Världen idag i sociala medier