Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

300 pingstpastorer vill gjuta mod i den svenska kristenheten

Pandemin tär på både människor och församlingar. 300 pingstpastorer vill nu gjuta mod i kristenheten genom att skicka fem signaler med uppmuntran om uthållighet i den osäkerhet pandemin skapar.

– Blir man fast i rädslan blir man förlamad, säger pingstledaren Daniel Alm.

Nyheter · Publicerad 15:00, 25 jan 2022

Initiativtagare till manifestet ”Signaler” är Daniel Alm, föreståndare för Pingst fria församlingar i samverkan, PFFS.

– Bakgrunden är den sega, tunga och tröga fas av pandemins alla konsekvenser som vi alla lever i just nu, säger han till Världen idag.

Inställda konferenser och läger är en sak. En annan är all verksamhet som måste anpassas till de restriktioner som finns.

Daniel Alm poängterar att det nu är viktigt att se skillnaden på försiktighet och rädsla.

– Blir man fast i rädslan blir man förlamad. Även om vi behöver vara försiktiga ibland får vi inte låta rädslan styra oss. Vi måste ha en attityd av att göra det vi kan och får, och våga ha framtidstro för nya offensiva satsningar, säger han.

I samband med Pingsts pastorskonferens häromveckan presenterade Daniel Alm därför dokumentet Signaler. Det är ett manifest med fem punkter med just signaler till uppmuntran i den situation som råder: Ord om att älska, hjälpa och tala väl om varandra; ord om att dela sin egen livsberättelse eftersom människor behöver höra vad tron betyder; uppmaningar till bön om den helige Andes kraft; och nya initiativ och visioner.

”Pastorer inom pingströrelsen i Sverige vill sända dessa signaler efter två år av pandemi med sorg, lidande och restriktioner. I en värld pressad av instabilitet på flera områden och ett stort inre behov hos människor av hoppfullhet, förnyelse och väckelse behövs aktiva troende.” Så inleds dokumentet som nu har undertecknats av över 300 pingstpastorer.

Hur ska då dessa signaler bli mer än bara vackra ord på ett papper?

– Tanken är att pastorerna ska lyfta fram budskapet vi skickar i sina församlingars gudstjänster och i sina församlingsledningar. Förhoppningen är att varje församling ska tänka till och se vad just de vill satsa på framåt, säger Daniel Alm.

Primärt är målgruppen för manifestet pingstförsamlingarnas folk. Men enligt Daniel Alm gäller uppropet betydligt fler än så.

– Vi har en stor kristenhet i Sverige och vi vill vara en del av den. Så vi sänder våra signaler till hela kristenheten.

Blir man fast i rädslan blir man förlamad. Även om vi behöver vara försiktiga ibland får vi inte låta rädslan styra oss.

Pingst FFS-manifestet ”Signaler”

De fem signalerna:

1. Lev evangeliets kärlek.

2. Förmedla tron.

3. Älska syskonen.

4. Var inte rädda.

5. Ta emot den helige Andes kraft och be med församlingen.

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00