Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

17-åring åtalas för systermord

En 17-årig pojke från Landskrona åtalades på onsdagen, misstänkt för att ha mördat sin 19-åriga syster i april. Systern hade under lång tid sökt hjälp på grund av våld och hot från familjen efter att hon brutit upp från ett påtvingat äktenskap.

Nyheter · Publicerad 15:51, 14 nov 2012

Den 17-åriga pojken är ensam misstänkt för det uppmärksammade mordet i Landskrona i april. Han ska enligt åtalet ha mördat sin syster, som enligt obduktionen hade tillfogats mer än 100 skador med kniv och sax, skriver TT.
Den 19-åriga kvinnan hade före mordet sökt hjälp hos socialtjänsten i Landskrona och vittnat om hur hon utsatts av hot från familjen. Enligt socialförvaltningen i Landskrona har den 19-åriga flickan utsatts för hedersförtryck i hemmet, skriver TT.
Socialstyrelsen har tidigare i höst kritiserat kommunens hantering av ärendet, och kommunen har enligt TT medgett brister. TT skriver att Utrikesdepartementet kontaktade socialtjänsten redan 2009, efter att kvinnan bett om hjälp då hon brutit upp från ett påtvingat äktenskap utomlands. Trots det gjordes ingen riskbedömning hos Socialtjänsten, som heller inte följde upp hennes situation efter att hon återvänt till familjen i Sverige.

17-åringen vidhåller sin oskuld, trots att bevisningen bland annat består i att han haft sin syster blod på sina kläder.
- Det fanns ytterligare en man på brottsplatsen, säger 17-åringens advokat Urban Jansson till TT.

Prisade evangelister hyser hopp för Sverige

Prisceremoni. För elfte gången har Evangelistfonden delat ut stipendier till Årets evangelister. – Ingen kan ensam förändra hela världen. Men om vi alla vinner en...