Herre min Gud, många är undren du gjort och tankarna du tänkt för oss. Inget kan liknas vid dig.
Psaltaren 40:6

Världen idag

150 000 lyfte upp Jesus på arenor i Brasilien

Två arenor räckte inte, en tredje fick hyras när Brasilien stod värd för andra upplagan av ”The Send”. Ungefär 150 000 människor förväntas ha deltagit under helgens megakonferens, en av dem var landets president Jair Bolsonaro.

Nyheter · Publicerad 14:26, 13 feb 2020

Folkets hyllningar får arenan att gunga. Även om glädjen uttrycks på många olika sätt är alla med. En hel arena klappar i händerna, så som det gjorts många gånger förr. Men dånet från Morumbistadion i Sao Paolo är av en annan karaktär än när U2 eller Rolling Stones var här senast.

När de första två arenorna sålts slut hyrdes en tredje, nationalstadion i Brazil. Det är upplagt för en historisk Jesusmanifestation.

– Man kommer dit och alla är enade, enade för Jesus och för landet, säger Pontus Åkerström, som deltog på konferensen under lördagen.

I fredags lämnade han surfbrädan hemma på missionsbasen i Rio de Janeiro och begav sig till Sao Paolo, Brasilien för att vara med på megakonferensen ”The send”. På tre arenor gjordes det tillsammans plats för cirka 150 000 deltagare. Till Morumbistadion, den arena som Pontus fått biljett till, kom över 50 000 människor.

– Den är tre gånger större än Tele2 arena. Scenen stod längst bak så att de verkligen kunde fylla arenan. Folk satt nästan bakom scenen även om de inte kunde se, så mycket folk var det, berättar han.

Pontus som under en månads tid studerat på IRIS missionsskola i Rio de Janeiro berättar att de flesta som de möter är positiva till att möta Gud.

– Många i landet är katoliker, så det finns en öppenhet för att möta Gud bland dem. Folk säger inte nej så ofta. Det är som upplagt för att något ska hända, menar han.

Redan vid evenemangets start var det mycket folk och brasilianska flaggor inne på arenan. Flera olika band var med och ledde lovsången. Över 20 talare, hälften av dem från Brasilien, delade något under dagen. Allt skedde live och de medverkande fick flygas mellan de olika arenorna.

Från morgon till kväll, tolv timmar i sträck, pågick konferensen. Tiden fördelades mellan att belysa och be för olika samhällsområden.

– De skickade ut folk i olika vinklar. Universiteten och skolmiljöer var en del. Affärsvärlden en annan. Människohandel, social rättvisa, församling och bibelläsning var områden som man också tog upp.

Arrangörernas mål, att aktivera människor i deras kallelser, uppmärksammades också med den applikation som deltagarna kunde ladda ner till sina mobiltelefoner. Genom detta fick de möjligheten att visa sitt engagemang för ett visst område.

Även om konferensen i stort sett riktade sig utåt mot missionsfälten, lyftes också vikten av den egna relationen med Jesus fram.

– Under den första timmen bjöd man in till frälsning. De som hade följt med sina vänner fick chansen att ta emot Jesus direkt, säger Pontus.

Pastor Erik Johnsson från Bethel Church i Kalifornien påpekade också under konferensens sista timme hur viktigt det är att söka Guds närvaro om man ska ut i mission.

– Att vi väljer Guds närvaro, det är det enda som skiljer oss från resten av mänskligheten, sade han från scenen.

Under kvällen bad man även om Andens dop och helande.

– Randy Clark gick upp och bad för helande. Det måste ha varit minst 30 procent av läktaren som vinkade med mobilernas ficklampor och visade att de blivit minst 80 procent bättre.

Brasilien är inte först ut med att anordna ”The Send”. Staden Orlando i Florida var värd för evenemanget i februari 2019.

Redan under den första konferensen i Orlando etablerades en ny tradition för att visa på överlåtelsen att gå ut med det kristna budskapet. Vid slutet av dagen höll även brasilianarna upp sina skor mot skyn som ett tecken på att de är villiga att nå ut med evangeliet.

– För min egen del vet jag redan vart Gud sänder mig, berättar Pontus.

– Så för mig var det stora att se väckelsen och hur Gud pekade på att detta också kommer att ske någon dag i Sverige, säger han.

Under den första timmen bjöd man in till frälsning. De som hade följt med sina vänner fick chansen att ta emot Jesus direkt

Ökad försäljning på Systembolaget

Konsumtion. Coronapandemin har bidragit till att öka Systembolagets försäljning markant. Försäljningsvolymen... torsdag 16/7 14:28

Rätt underlag krävs för hållbara lösningar

Ledare Så snart som ett fenomen kan kopplas samman med invandringen rör vi oss i Sverige på minerad mark.... onsdag 15/7 00:00

Rapport: Trumps asylpolitik hjälper få förföljda kristna

USA. Rekordfå av världens mest förföljda kristna får asyl i USA, konstaterar en färsk rapport från Open... torsdag 16/7 11:27

John Derneborg: Med stor respekt hade jag förmånen att sitta ner med en åldrad Berthil Paulson

Gästledare När jag var pastor i ett område som kallas Nordmarken i sydvästra Värmland, så var det väldigt... torsdag 16/7 00:10

Palestinier uttalade sig positivt om Israel – greps

Israel. Flera palestinier som nyligen uttryckte sitt stöd för Israels eventuella fulla övertagande av delar... onsdag 15/7 16:23

Kan en kristen bära vapen?

Mot väggen Kan en kristen med gott samvete bära vapen i egenskap av polis eller militär och när så behövs även...

Profetisk rörelse tuktade och befruktade Vineyard

John Wimber och Vineyard i Sverige (del 4/10). Guds helige Ande kom genom profeter med en förnyelsens vind till Vineyardrörelsen. Gud ville fostra...