Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

12 000 fick del av evangeliet när Hillsong fyllde Hovet

Fler än 12 000 människor har i helgen tagit del av Hillsongs stora julföreställning ”This is Christmas” i Stockholm, som i år var tillbaka i fysisk form efter tre års frånvaro.

– Vårt mål är att göra en slags julotta 2.0, säger pastorn Andreas Nielsen.

Nyheter · Publicerad 17:50, 14 dec 2022

Det började för snart 15 år sedan som en liten julshow i en källare i Stockholm. Nu har ”This is Christmas” vuxit till att bli en av Sveriges största julshower, som i år var tillbaka efter tre års uppehåll på grund av pandemin.

– Vårt mål är att göra en slags julotta 2.0, dit många människor som inte annars brukar gå till kyrkan kommer, säger Andreas Nielsen, pastor i Hillsong.

I helgen intog föreställningen Hovet i Stockholm för så gott som fullsatta läktare.

– Det var en ganska stor apparat att dra igång igen efter tre år. Vi var lite osäkra på om folk skulle komma, men jag måste säga att responsen varit fantastisk, säger Andreas Nielsen, som säger att det ”haglat in” rapporter om respons och tacksamhet efter föreställningarna.

I år blev det dessutom lite extra speciellt då Hillsong bjudit in drygt 3 000 ukrainska flyktingar som hedersgäster.

– Vi gjorde en del av numren på ukrainska för våra vänner och vi gjorde en stor insamling till vårt arbete i Ukraina. Det var många tårar och mycket kärlek.

”This is Christmas” består dock inte enbart av julshowen, framhåller Andreas Nielsen. Hillsong har även delat ut nästan tusen matkassar till familjer, liksom mängder av julklappar.

– Den sociala prägeln går hand i hand med det här, säger han.

Under natten mot måndagen packades scenen ner från Hovet och kördes mot Göteborg. Där väntar på söndag två föreställningar av This is Christmas på Partille arena, dit tusentals personer väntas. Precis som man gjorde inför föreställningarna i Stockholm, så kommer Hillsong att be för varje stol inne i arenan.

– Vi tror så klart att bön gör skillnad och spelar roll. I varje stol ska det sitta någon där vi inte har en aning om vad den personen går igenom, så vi ber att Gud ska möta människorna på det sätt som de behöver, säger Andreas Nielsen, som fortsätter:

– Vi vet att tusentals personer ska sitta i de där stolarna, men när vi ser tusentals personer så ser Gud var och en.

I varje stol ska det sitta någon där vi inte har en aning om vad den personen går igenom, så vi ber att Gud ska möta människorna på det sätt som de behöver.

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00