Den rättfärdige gläder sig i Herren och flyr till honom, och alla som har ärliga hjärtan skattar sig lyckliga. 
Psaltaren 64:11

Världen idag

100 talare medverkar i kristen tv-konferens

Under 34 dagar i sommar kommer hundra talare att medverka i tv-kanalen Vision Sveriges digitala konferens ”Frihet har ett namn”.

– Vi vill visa Sverige att vi kristna står tillsammans från olika samfund, säger konferensens organisatör, Gawdat Mtrious.

Nyheter · Publicerad 16:00, 27 jun 2021

Schemat är späckat för TV Vision Sveriges digitala konferens ”Frihet har ett namn”. Med start nu på måndag och under hela juli månad ska totalt hundra personer tala, 34 kvällar i rad. Trots det stora antalet talare ligger fokus på att vara en enhet för Gud.

– Vi vill visa Sverige att vi kristna står tillsammans från olika samfund, säger Gawdat Mtrious, kanalchef och konferensens organisatör.

Först ut att tala är Lennart och Carolina Torebring samt Sofia Munoz, samtliga från WAO Church, i nämnd ordning. Därefter kommer tre till fyra personer att tala varje kväll från studior i Stockholm, Göteborg och Norrköping.

Idén till konferens namn och tema fick Gawdat Mtrious förra sommaren.

– En idé kom till mig att samla hundra talare från alla svenska samfund, tre varje kväll, med fokus på friheten vi har i Kristus, frihet från mörker, misslyckande, depression, oss själva. Frihet från allt detta, och mer, finns i Jesus, och det är det som är visionen för den här konferensen, säger han.

Varje predikant kommer att tala i 25 minuter var, inslag som varvas med bön och lovsång. Tv-kanalen siktar på att spela in all musik i förväg för att kvällen ska flyta på så bra som möjligt, men vissa kvällar kommer det också att vara livemusik i studion.

Gawdat Mtrious uppmanar nu folk att be för konferensen, liksom att de inbjudna talarna ber för varandra. Dels för att tekniken ska fungera men även för att de ska stå enade inför Herren.

– En nyckel för att vi ska lyckas i sommar är enhet. Vi vill visa Sverige att det inte är en enmansföreställning eller att vi är olika öar, utan att vi kristna står tillsammans från olika samfund och att kyrkopolitiken inte väger tyngst, säger Gawdat Mtrious, och fortsätter:

– Vi tror att Gud genom detta event kommer att frälsa människor, uppliva tron i människor och att många kommer att titta och bli påminda om att Gud fortfarande är med dem. Friheten har ett namn, och det är Jesus!

En nyckel för att vi ska lyckas i sommar är enhet.

Konferensen Frihet har ett namn

Konferensen kan följas via tv-kanalens hemsida visionsverige.com.

Den pågår kvällstid från den 28 juni till den 31 juli.

Varje kväll innehåller bön och lovsång samt tre till fyra talare.

Några av de inbjudna är: Linda Bergling, Joakim Lundqvist, Mats Nyholm, Anahita Parsan, Hans Weichbrodt, Donald Bergagård, Ingemar Helmner, Birger Skoglund, Linalie Newman, Terje och Helene Nordbö, Betz Assefa, Mikael och Ing-Marie Alfvén, Cornelia Forsberg, Per Cedergårdh, med flera.

Guds spår i skapelsen är starkare än sekularisering

Ledare Ordet sekularisering kommer av latinets sæcularis, från vilket vi har det svenska ordet sekel.... lördag 23/10 00:00

Cementa och LKAB visar behov av reformerad miljöbalk

Ledare Minns du valrörelsen 2006? Centerpartiet under Maud Olofsson gick till val på att i... fredag 22/10 00:10

Första judiska bröllopet i Bahrain på över 50 år

Gulfstaterna. Det var en stor helg för den judiska minoriteten i kungariket Bahrain när de nyligen kunde fira... söndag 24/10 10:00

Tårarna rann när hon hörde Guds ord

Missionsglimten Jag talade nyligen med våra partner i ett land i Centralasien som använder sociala medier för att... lördag 23/10 00:00

Bråket EU–Polen belyser värdekonflikt

Ledare Spänningen mellan EU och Polen har under veckan ökat ytterligare en nivå. I förra veckan slog polsk... fredag 22/10 00:00

KD-politiker: Gör annandag pingst till helgdag

Motionsfloden. Återinför annandag pingst som helgdag. Det föreslår kristdemokraten Kjell-Arne Ottosson i en motion... lördag 23/10 22:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier