Frukta Herren, ni hans heliga, de som fruktar honom lider ingen brist.
Psaltaren 34:10

Världen idag

100 talare medverkar i kristen tv-konferens

Under 34 dagar i sommar kommer hundra talare att medverka i tv-kanalen Vision Sveriges digitala konferens ”Frihet har ett namn”.

– Vi vill visa Sverige att vi kristna står tillsammans från olika samfund, säger konferensens organisatör, Gawdat Mtrious.

Nyheter · Publicerad 16:00, 27 jun 2021

Schemat är späckat för TV Vision Sveriges digitala konferens ”Frihet har ett namn”. Med start nu på måndag och under hela juli månad ska totalt hundra personer tala, 34 kvällar i rad. Trots det stora antalet talare ligger fokus på att vara en enhet för Gud.

– Vi vill visa Sverige att vi kristna står tillsammans från olika samfund, säger Gawdat Mtrious, kanalchef och konferensens organisatör.

Först ut att tala är Lennart och Carolina Torebring samt Sofia Munoz, samtliga från WAO Church, i nämnd ordning. Därefter kommer tre till fyra personer att tala varje kväll från studior i Stockholm, Göteborg och Norrköping.

Idén till konferens namn och tema fick Gawdat Mtrious förra sommaren.

– En idé kom till mig att samla hundra talare från alla svenska samfund, tre varje kväll, med fokus på friheten vi har i Kristus, frihet från mörker, misslyckande, depression, oss själva. Frihet från allt detta, och mer, finns i Jesus, och det är det som är visionen för den här konferensen, säger han.

Varje predikant kommer att tala i 25 minuter var, inslag som varvas med bön och lovsång. Tv-kanalen siktar på att spela in all musik i förväg för att kvällen ska flyta på så bra som möjligt, men vissa kvällar kommer det också att vara livemusik i studion.

Gawdat Mtrious uppmanar nu folk att be för konferensen, liksom att de inbjudna talarna ber för varandra. Dels för att tekniken ska fungera men även för att de ska stå enade inför Herren.

– En nyckel för att vi ska lyckas i sommar är enhet. Vi vill visa Sverige att det inte är en enmansföreställning eller att vi är olika öar, utan att vi kristna står tillsammans från olika samfund och att kyrkopolitiken inte väger tyngst, säger Gawdat Mtrious, och fortsätter:

– Vi tror att Gud genom detta event kommer att frälsa människor, uppliva tron i människor och att många kommer att titta och bli påminda om att Gud fortfarande är med dem. Friheten har ett namn, och det är Jesus!

En nyckel för att vi ska lyckas i sommar är enhet.

Konferensen Frihet har ett namn

Konferensen kan följas via tv-kanalens hemsida visionsverige.com.

Den pågår kvällstid från den 28 juni till den 31 juli.

Varje kväll innehåller bön och lovsång samt tre till fyra talare.

Några av de inbjudna är: Linda Bergling, Joakim Lundqvist, Mats Nyholm, Anahita Parsan, Hans Weichbrodt, Donald Bergagård, Ingemar Helmner, Birger Skoglund, Linalie Newman, Terje och Helene Nordbö, Betz Assefa, Mikael och Ing-Marie Alfvén, Cornelia Forsberg, Per Cedergårdh, med flera.

Centerpartiet vill skära i föräldraledigheten

Politik. Centerpartiet vill ha en bred översyn av föräldraförsäkringen. Den nuvarande är för generös och... måndag 27/9 09:00

Kristen illusionist vann amerikanska Talang

Tv. Med budskap om att bry sig om andra vann den kristna illusionisten Dustin Tavella i helgen den... söndag 26/9 12:00

Sjukhusfartyg har anlänt till Europa

Mercyships. Efter fem års byggnation på ett varv i Kina har världens största civila sjukhusfartyg, Global... söndag 26/9 08:00

Det är i misstrons mylla som alla broar bränns.

Gästkrönika Skandinavien har varit hela världens lilla Bullerby. Ett handslag har räckt, ett löfte har hållits.... lördag 25/9 00:00

Glädjeämnen mitt i fattigdomen

Missionsglimten Gå ut mission samarbetar sedan ett par år med inhemska missionärer på Madagaskar. Det är helt... lördag 25/9 00:00

Tro och solidaritet kan tappa tung roll inom S

Politik. Tro och solidaritet, tidigare Broderskapsrörelsen, är en av fyra så kallade sidoorganisationer inom... lördag 25/9 17:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier