Den rättfärdiges frukt är ett livets träd, den som vinner själar är vis.
Ordspråksboken 11:30

Världen idag

Kristen butiksägare belönades med pris

Inredningsbutiken Grafitgrå i Kaxholmen har tilldelats Jönköpings kommuns stadsbyggnadspris för de lokaler man byggde ut och invigde 2019.  – Det var jättegalet att vi fick det, säger den lyckliga ägarinnan, Elin Ginal, som på kvällarna håller Alphakurs i butiken ihop med ortens pingstkyrka.

Arbetslivsnyhet · Publicerad 08:00, 18 mar 2020

Minns du den visionära entreprenören på omslaget till Världen idags magasin ”Ut i alla världar” 2018? Det var Elin Ginal, Kaxholmen-företagaren som nu alltså har belönats med kommunens stadsbyggnadspris.

– Det är ju otroligt roligt att vi fick det. Speciellt eftersom alla andra bidrag låg centralt i Jönköping, säger hon, särskilt glad att hennes morfar, som är arkitekt, var den som ritade tillbyggnaden.

Förutom en stämningsfull inredningsbutik och eget kafé, innehåller byggnaden numera även ett mysigt orangeri, lager och webbshop. 

– Vi förstod att det kommunen framför allt värdesatte var den mötesplats vi har skapat, säger Elin Ginal om varför de fick det fina priset. 

Nysatsningen har även inneburit andra positiva effekter för butiken.

– Det blev så mycket bättre än jag kunnat drömma om, utbrister hon.

– Jag ville att det skulle bli det där centret där människor rör sig mycket, säger hon, men tillägger att hon inte trott att det skulle ske över en natt. 

– Det har varit som att gå in i en ny epok, och det har varit så väl förberett.

Kunderna har dessutom blivit fler, och inte minst de äldre besökarna har ökat i antal.

Sedan tidigare har Elin Ginal vid flera tillfällen bjudit in till kristna samlingar på kvällstid, till exempelvis med den kristne sångaren och evangelisten Simon Ådahl.

Just nu har hon dragit i gång en Alphakurs i samarbete med pingstförsamlingen. Kursen är till för människor som är nyfikna på kristen tro, och Elin Ginal är glad att få bereda plats för detta. 

– Det kan vara lite lättare för människor att halka in på en lite mer neutral plats, som en kafémiljö ju är, säger hon.

– Vi ville gärna stå till förfogande, och det är väldigt roligt att få samarbeta med sin församling. 

Elin Ginal är tacksam för det som sker i Kaxholmen men vill gärna skicka med en hälsning till Världen idags läsare:

– Vi kristna behöver förstå att Gud är i oss där vi går fram. Vi har den helige Ande med oss i varje möte, vare sig vi befinner oss på ett kontor eller i en butik, säger hon med eftertryck.

– Gud talar ju hela tiden, lyssna in vad han säger och gör det han säger! Människor är så öppna.

Vi förstod att det kommunen framför allt värdesatte var den mötesplats vi har skapat.

Stoppa alla svenska skattepengar som göder det palestinska hatet

Gästledare Itamar Marcus, grundaren av organisationen Palestinian Media Watch, som granskar det som sägs i... tisdag 21/3 00:10

Mycket snack och lite verkstad tycker SLU-forskaren

Yrkesfiske. ”Bara ord och ingen handling”, det är SLU-forskaren Sven Gunnar Lunneryds krassa sammanfattning av... tisdag 21/3 14:50

Ta emot Guds vapenrustning

Bönekrönika Gud är alltid och alltigenom god. Djävulen är alltid och alltigenom ond. Jesus kom för att vi... tisdag 21/3 00:00