Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Nyhem tänker nytt i sommar

Närbild · Publicerad 16:03, 28 maj 2020

Covid-19 har satt stopp för såväl gemenskap under tallarna som midsommaraftonens inplanerade konsert med den berömde amerikanske sångaren Michael W Smith.

Men, pingströrelsens årliga sommarkonferens – i år planerad till den 12–21 juni – utlovar ett spännande program ändå. På ett nytt och coronasäkert sätt.

Nyhemsveckan, som varje midsommarvecka äger rum strax utanför västgötska Mullsjö, är för många besökare ett måste varje sommar. Men i år blir det annorlunda. Den 14 april kom beskedet att den traditionella veckan på plats i Mullsjö ställdes in. ”Tiden börjar rinna ut för att hinna planera och genomföra veckan på ett traditionellt sätt”, meddelade man på sin hemsida. Samtidigt utlovades en annorlunda Nyhemsvecka, för som pingstledaren Daniel Alm uttryckt det: ”Vi ställer inte in, vi ställer om.”

Mer exakt vad detta innebär har vid detta magasins pressläggning inte avslöjats än, men presenteras på hemsidan nyhemsveckan.se under maj månad. Säkert är dock att Nyhem kommer göra allt för att ge längtande människor – barn, ungdomar såväl som vuxna – möjligheter till gudsmöten också i en annorlunda tid.

Den av många efterlängtade konserten med Michael W Smith i Nyhemshallen, den skjuts dock fram ett år. Den amerikanske storsångaren skulle, förutom spelningen på Nyhem, även ha framträtt under Torpkonferensen. Nu har båda arrangörerna meddelat att Michael W Smith i stället kommer på besök nästa sommar.

Utan apostlar saknas missionellt perspektiv

Ledare Nya testamentet beskriver de femfaldiga tjänstegåvorna i Kristi kropp: apostlar, profeter,... lördag 4/7 00:00

Nytt franskt styre ska presenteras på onsdag

Frankrikes regering avgår, meddelar det franska presidentämbetet i ett uttalande. Ersättare till... fredag 3/7 18:00
E-tidning
Senaste magasinen