Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

Jonas Andersson (mitten) tillsammans med John och Albert Mridha, Bangladesh. Foto: Gå ut mission

Uppföljningen resulterade i stor tillväxt

Missionsglimten · Publicerad 00:00, 19 jan 2023

Jag har på Gå ut missions huvudkontor i Nässjö just nu celebert besök från Asien. Vid min sida står Albert Mridha och hans son John, från Bangladesh. De leder en pingströrelse som under 70-talet växte fram utifrån svenska missionärers arbete i landet, som då hette Östpakistan.

Gå ut missions samarbete med denna rörelse sträcker sig nu över hela två decennier. Albert och John rapporterar hänfört för oss om allt Gud har gjort bara genom de senaste årens satsningar som vi genomfört tillsammans.

Trots svårigheterna som självklart finns i att driva expansiv mission i en islamistisk stat, så är deras rapporter helt fantastiska!

Bland annat berättar de om den lilla orten Panchpukur, där ett team från Gå ut mission under fyra kvällar 2019 genomförde en evangelisationskampanj. Orten är en liten plats utan asfaltvägar och affärer, och invånarna bor i hyddor gjorda av lera.

Det som skedde i kampanjen var att några hundra människor sökte frälsning och ett antal personer kunde även berätta att de blivit mirakulöst botade från allvarliga sjukdomar.

Nu, efter ett intensivt uppföljningsarbete av både lokala pastorer och de få medlemmarna, har helt fantastiska saker skett. Så många fler har kommit till tro och låtit döpa sig att den lilla församlingen, som bara bestod av tre familjer, nu är en av Bangladesh större församlingar, med över tusen medlemmar!

Om bara ett par månader ska de under påskhelgen döpa ytterligare hundra personer. 

Nu, efter ett intensivt uppföljningsarbete av både lokala pastorer och de få medlemmarna, har helt fantastiska saker skett.

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Predikant firade 98-årsdag med fallskärmshopp

USA. Amerikanske predikanten Roy Jernigan valde att fira sin 98-årsdag med att hoppa fallskärm.... söndag 5/2 14:00

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00