Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn.
Psaltaren 33:20-21

Världen idag

Organisationen Barnens oas läger för barn från Belarus och Ukraina. Foto: Privat

Tron hjälper barnen att orka

Missionsglimten · Publicerad 00:00, 14 sep 2023

Vi har just avslutat fyra läger i Sverige för utsatta barn från Ukraina och Belarus. Med stor tacksamhet ser vi tillbaka på sommaren. Möjligheten att göra skillnad för barnen känns fantastisk. Med roliga aktiviteter och utflykter har de fått känna sig som de barn de är.

Många har blivit berörda och valt att säga ja till Jesus när vi presenterat honom för dem.

Ledarna från Belarus och Ukraina berättar att en sådan här vistelse betyder väldigt mycket för barnen, det påverkar dem för resten av livet. Oavsett om de kommer från Belarus, med trasiga familjeförhållanden och fattigdom, eller från det krigsdrabbade Ukraina, med fruktansvärda trauman, så har vi upplevt att de fått en tro på Gud och ett hopp för framtiden.

Elvaåriga Nastja har förlorat sin pappa i kriget. Hon känner stor sorg och saknad efter honom, och speciellt kvällarna har varit jobbiga. Då kom ångesten och påminde henne om det hon upplevt under kriget. När vi bad tillsammans fick Jesus trösta henne. Nastja tror nu att pappa är i himlen och att de ska få mötas igen.

21-årige Vitali var en av ledarna. Han är läkarstudent och åker ibland ut till fronten för att hjälpa de skadade. Han berättar:

– Människor bor där kriget pågår som värst. Barn cyklar på gatorna och i nästa sekund faller bomberna från himlen, men barnen har ingen annanstans att ta vägen. Värst blir det för mig när jag återvänder hem och börjar leva ett normalt liv igen.

– Tron hjälper mig att orka. Bara Jesus kan ta bort det otäcka jag varit med om. Vi får verkligen uppleva hur Gud är med och ger styrka.

Bara Jesus kan ta bort det otäcka jag varit med om.

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Viktigt att hedra pionjärerna när frikyrkligheten firar 175 år

Ledare I dag firar Sveriges frikyrklighet 175 år. Åtminstone om man betraktar dopen vid Vallersvik som... torsdag 21/9 00:40