Var ständigt vakna och be om kraft att undfly allt som ska ske och kunna bestå inför Människosonen.
Lukasevangeliet 21:36

Världen idag

Med Jesus till den ryska fronten

Missionsglimten · Publicerad 00:10, 16 jan 2020

Det kändes väldigt spännande, nästan overkligt. Jag och en grupp ungdomar satt i ett militärfordon på väg mot den rysk-ukrainska fronten för att medverka på ett kristet möte för soldater. Det var mission på riktigt.

Veckan innan hade en soldat dött vid samma frontavsnitt i en attack från fienden. Trots farorna åkte kristna syskon regelbundet från kyrkan på den närmast belägna orten med mat, litteratur, medicin och kläder till armén. Ungdomarna brukade också ordna väckelsemöten för soldaterna. Då sjöng och vittnade de alltid om sin tro på Jesus.

Det var omskakande att ta sig ner i de underjordiska tunnlarna och se hur soldaterna levde. Dunkelt, unken luft, råttor som sprang längs med väggarna. Under våren var det inte alls ovanligt med vatten upp till knäna. Och så alla historier om vänner som dött i förtid av prickskyttars kulor. Det skakade om hela vårt team.

Tänk att få trösta, sprida bibeldelar och evangelium till människor i brinnande krig.

Plötsligt kallade en av officerarna samman hela skaran på 42 manliga och kvinnliga soldater för att lyssna till vårt budskap – evangelisationsmöte vid ryska fronten!

Där stod de, som helt paralyserade framför oss, med kulsprutepistolerna på ryggen och lyssnade på vittnesbörden. När vi skildes åt och kramade om varandra, förstod vi att det nog var sista gången vi träffades. Ögonen tårades.

Det kändes speciellt att ha fått dela budskapet om frid med Gud med dem, och att Kristus är den enda vägen till ett evigt liv.

Polisen borde förhöra Finlands alla bibelspridare

Nyhetskommentar Finland. Relationen mellan polis och åklagare å ena sidan och de folkvaldas företrädare i rikspolitiken är ansträngd i vårt östra grannland Finland. Utlösande...

Kristen jourlinje – nu på vårdguiden 1177

Psykisk ohälsa. Den psykiska ohälsan ökar i samhället och behoven av stöd är stora. Sedan årsskiftet presenteras den kristna jourlinjen Lifeline som ett...

Pengar att spara på rätt bredband

Vardag Bredbandspriserna sjönk marginellt förra året. Men det finns pengar att spara. Prisskillnaderna mellan operatörerna är fortfarande stora.

Samboskap negativt för äktenskap på sikt

Forskning. Äktenskap där makarna dessförinnan varit sambo har en lägre skilsmässograd under första året, men därefter är graden av skilsmässa högre, jämfört med...
E-tidning