Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Benjamin på besök i Moçambique. Foto: Privat

Kyrklig växtvärk i Moçambique

Missionsglimten · Publicerad 00:00, 16 dec 2022

30 april 2022:

Jag kikar ut genom fönstret på den gamla Boeing 737:an och ser vår skugga svepa fram över vildmarken nedanför. Plötsligt ser jag en militärhelikopter som patrullerar över trädtopparna på mycket lägre höjd än oss, och sedan en till när vi norrifrån närmar oss Pemba i Moçambique.

Området är hårt ansatt av terrorister, men vi har ändå lyckats ordna ett möte med vårt radioteam i området. Under en vecka ska vi undervisa, diskutera och planera tillsammans för hur vi kan göra fler lärjungar, som i sin tur gör lärjungar, bland dem som söker frid vid kusten i norra Moçambique.

1 maj 2022:

Vi fick tillstånd att åka ut och fira gudstjänst under ett par mangoträd i dag. Församlingen har startats genom att någon hade lyssnat på radio och sedan startat en bibelgrupp med sina nära, och de har i sin tur startat grupper i just den här lilla byn. Nu har de redan en liten kör som sjöng för oss.

På vägen till gudstjänsten träffade vi flyktingar från mwanifolket. De kom från ett flyktingläger och mötte oss vid vägkorsningen och sade att de representerade 400 sökare (!) som läser Bibeln i grupper i flyktinglägret. Wow!

Efter gudstjänsten besökte vi en by där andra gruppledare samlats. De satte sig ner i flera smågrupper och upptäckte Bibeln tillsammans, men var och en representerar de egna grupper runt om i byn. Helt otroligt vad det växer snabbt nu!

30 juni 2022:

Farida, som leder arbetet på plats, ber om förbön. I byn där vi var på möte under mangoträden i maj har de nu bränt hus och stulit. Denna gången var det inte lika mycket dödande, men terroristerna far runt i byarna och skrämmer folk, stjäl och bränner ner hus.

Be gärna för Moçambique och för fortsatt framgång för evangeliet.

I byn där vi var på möte under mangoträden i maj har de nu bränt hus och stulit.

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00