Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Skeppet Logos Hope är världens största flytande bokhandel. Foto: JUN HAN

”Kristus är nog för mig” sade den fattige mannen

Missionsglimten · Publicerad 00:00, 29 jul 2022

När jag skriver det här sitter jag på kommandobryggan och håller nattvakt på Logos Hope, som inte är något vanligt skepp. Tillsammans med 350 andra personer från 60 länder, seglar jag runt till olika länder runt om i världen för att sprida Guds kärlek. Vi välkomnar människor ombord på världens största flytande bokhandel och åker även ut till samhällena för att betjäna folk på olika sätt. Vår längtan är att sprida kunskap, hjälp och hopp.

Jag mönstrade på för nio månader sedan och har rest till länder i Karibien, Västafrika och södra Europa. Mina starkaste minnen och största utmaningar kommer definitivt ifrån min tid i Sierra Leone och Liberia. Vi hade många möjligheter att tjäna folket vi mötte där, och de gjorde också djupa intryck på oss.

Jag tar med mig mycket ifrån de två länderna. Jag såg de livliga städerna med mycket färg och energi. Jag såg människor som lever ett annat liv än jag, och som avslappnat balanserar saker på huvudet. Jag mötte en helt annorlunda kultur där männi­skorna har olika värderingar och tankesätt.

I Liberia träffade jag en fiskare som heter Neo. Han lever i fattigdom och kämpar med ett tufft jobb för att försörja sin familj. Men under hela vårt samtal påpekade han att Kristus är nog för honom. Det utmanade verkligen mig: under hela våra liv både kan och ska Kristus vara nog för oss. Så innan jag kliver av min nattvakt vill jag lämna denna fråga till dig: Är Kristus verkligen nog för dig?

Vår längtan är att sprida kunskap, hjälp och hopp.

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00