Öppna mina ögon, så att jag ser undren i din undervisning.
Psaltaren 119:18

Världen idag

Marcus vid en vägkant i Tchad

Gud gör mer än vi är medvetna om

Missionsglimten · Publicerad 00:00, 16 jul 2020

Jag satt på ett enkelt matställe intill en gata i N’Djamena, Tchad. Det var skugga under plåttaket men ändå varmt, som ofta i Sahel-regionen. Det grillade köttet som serverades till lunch för en billig peng smakade gott, det var kamel.

Då fördes samtal om förseningarna av den nya starkare radiosändaren som skulle installeras hos FM91 – Hoppets Röst. Tillsammans med ett par vänner från olika organisationer hade vi besökt radiokanalen strax innan, och det fanns en hel del som behövde åtgärdas. Situationen var knappast problemfri och saker drog ut på tiden, vilket inte är helt ovanligt i Tchad.

Stämningen var ändå positiv och trosfylld. En kurs om ”disciple-making” och bibelupptäckarstudier hade genomförts med volontärerna från radiokanalen ett par dagar tidigare, och tajmingen med att hela Bibeln äntligen översatts till Shuwa (Tchad-arabiska) kändes spännande.

Föga anade jag då att ett par månader senare skulle en pandemi bryta ut, och att den nya radiosändaren skulle finnas på plats innan det blev så kallad ”lockdown”. Jag visste inte att behovet av att stärka Hoppets Röst skulle bli ännu större, men det visste naturligtvis Gud.

Vi får lita på att Gud kan använda oss till mer än vi är medvetna om själva.

PS. Nu i sommar har det kommit rapporter om fler lyssnare och ökad respons, och en uppmaning om att be för Tchad.

Är makten viktigare än sanning för Harris?

Gästledare Demokraternas presidentkandidat Joe Biden har valt senator Kamala Harris som sin... lördag 15/8 00:00

Frågan är om du använder det du har fått?

Inför söndag 1 Korinthierbrevet 12:4–11 Jag var tio år gammal när jag på läger bad om att få bli andedöpt.... torsdag 13/8 00:10
E-tidning
Senaste magasinen