Öppna mina ögon, så att jag ser undren i din undervisning.
Psaltaren 119:18

Världen idag

Foto: Privat

Flyktingar som blev missionärer

Missionsglimten · Publicerad 00:00, 9 jul 2020

När Paulus kom till Korint var hans första kontakt med judekristna några flyktingar från Italien, Aquila och Priscilla. Dessa flyktingar kom senare att spela en viktig roll i Efesos, i den församling som Paulus startat. 

Det är otroligt fascinerande att se hur församlingsnätverk och vänskapsband spelar en viktig roll i missionsbefallningen.

2014 bröt kriget i Ukraina ut. Jag var där. De sköt utanför vårt hus. Sedan dess har 2,5 miljoner ukrainare flytt sina hem, många av dem till Västeuropa. Efter Rysslands annektering av Krim har landet hamnat under sanktioner. Inte bara Ukrainas ekonomi blöder, det gör även Rysslands, med följden av att många lämnar sina hemländer, många av dem brinnande kristna.

En del av dessa har omvandlat sin flykt till ett missionsuppdrag. De är inte på flykt från något – de är nu sända till något. 

Jag är just nu i Spanien och träffar ledare för rysktalande Livets Ord-församlingar. De kommer från både Ukraina och Ryssland. Dessa startar församlingar i städer som Madrid, Barcelona, Valencia, Alicante med fler. Under den hårda nedstängningen som Spanien befunnit sig i under våren har de bland annat drivit en bibelskola online. 

De kommer med en passion, stort hjärta och mycket energi. Vi har arbetat tillsammans sedan 90-talet i deras hemländer, och nu är det en stor glädje att öppna en ny front i missionsbefallningen tillsammans med våra gamla vänner – dessa tåliga och hängivna missionärer österifrån.

Vi gläds över varje förstärkning av missionärsstyrkan på vår egen kontinent, Europa.

Är makten viktigare än sanning för Harris?

Gästledare Demokraternas presidentkandidat Joe Biden har valt senator Kamala Harris som sin... lördag 15/8 00:00

Frågan är om du använder det du har fått?

Inför söndag 1 Korinthierbrevet 12:4–11 Jag var tio år gammal när jag på läger bad om att få bli andedöpt.... torsdag 13/8 00:10
E-tidning
Senaste magasinen