Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn.
Psaltaren 33:20-21

Världen idag

Från missionsbibelskolan i Kaukasien. Foto: Otto Rimås

De vill slutföra missionsuppdraget

Missionsglimten · Publicerad 00:00, 8 jun 2023

Det är en alldeles speciell känsla att få undervisa om mission inte långt från Araratbergen i Kaukasusområdet. Det var där Noa sände ut en duva från arken för några tusen år sedan. Till sist fann den ett ställe där den kunde sätta ner sin fot.

Det blev ett bevis på att Guds frälsning nått mänskligheten.

I närområdet finns en lång rad av republiker med folk som ännu inte har tagit emot evangeliet. Det är människor som bekänner sig till islam, buddismen och ateismen. Lite längre bort – öster om Kaspiska havet – finns folkgrupper som talar turk- och persiskbesläktade språk. Flera av dem räknas ännu som onådda för evangeliet.

Just nu förbereder sig 21 missionärskandidater för tjänst bland azerbajdzjaner, georgier, osseter, adzjarer, uzbeker, karakalpaker, lezginer och talysher. Studenter från Ukraina, Ryssland och USA sitter vid varandras sida.

Det är en underbar känsla att få se hur de böjer sina knän om kvällarna i endräktig, gemensam bön. Deras mål är att budskapet om riket ska predikas i områden där krig och konflikter format en hel generation.

Tillsammans med Gerard Willemsen, Lars Kallfors, Timo Pellinen samt Otto och Lena Rimås har vi kunnat se hur Anden – den heliga duvan – har sänkt sig över helöverlåtna ungdomar från Centralasien och Kaukasus. De vill offra den resterande delen av sitt liv för gudsrikets utbredande, precis som Andreas, Bartolemeus, Taddeus och Tomas gjorde, när den första församlingen i Jerusalem sände ut dem till det här området.

De vill slutföra uppdraget och rädda sin egen generation från att gå förlorad.

Deras mål är att budskapet om riket ska predikas i områden där krig och konflikter format en hel generation.

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Viktigt att hedra pionjärerna när frikyrkligheten firar 175 år

Ledare I dag firar Sveriges frikyrklighet 175 år. Åtminstone om man betraktar dopen vid Vallersvik som... torsdag 21/9 00:40